Hoppa till innehåll

Fredrik Eklund listar de 5 bästa restaurangerna i New York

Olle Arnell

Hur hittar man rätt ställe i en stad med 25 000 restauranger? Vi bad stjärnmäklaren Fredrik Eklund, med stenkoll på New York, att dela med sig av sina privata guldkorn.

fredrik eklund new york

Fredrik Eklund är framgångsrik mäklare och säljer lägenheter i New York för rena fantasisummor. Hans kunder är några av de största stjärnorna i USA, som bland andra Jennifer Lopez, John Legend och Daniel Craig. Han har även givit ut boken Sälj – konsten att sälja vad som helst till vem som helst som har legat etta på försäljningslistan i Sverige, USA och Storbritannien.

Buddakan-New-York

Buddakan

buddakannyc.com
Chelsea market, 75 9th street, Meatpacking district/Chelsea

Med en häpnadsväckande inredning och mat i världsklass är Buddakan ett måste om du är i New York. Inspirerat kinesiskt kök och en personal som förhöjer upplevelsen än mer.

santina-new-york

Santina

santinanyc.com
820 Washington Street, Meatpacking district/West village

Santina levererar en strandig, italiensk semesterkänsla och är ett av de populäraste ställena i New York. Efter middagen, ta en promenad på Manhattans High Line, en nedlagd spårvagnsräls som gjorts om till ett fantastiskt och blomstrande promenadstråk ett par meter över marken.

Cosme-new-york

COSME

cosmenyc.com
35 East 21st street, Flatiron district

COSME är en mexikansk restaurang som tagit över lokalen från en gammal strippklubb. Om det känns sjaskigt? Tvärtom, COSME är superlyxigt och en middag för två slutar sällan under 200 dollar.

                                                                           

abc kitchen-new-york

ABC Kitchen

abchome.com/eat/abc-kitchen
35 East 18th street, Flatiron District

Krabbtoasten på ABC Kitchen är deras mest kända rätt, och utsökt. Kändistätt ställe, perfekt för att börja utekvällen och spana på folk.

                                                                           

polo-bar-new-york

The Polo Bar New York City | Ralph Lauren

raplhlauren.com
1 East 55th street, Midtown

En restaurang som är inredd precis som Ralph Lauren-butikerna och går i samma amerikanska preppy-anda. Dra på dig en Ralph Lauren-piké och låtsas att du precis avslutat ett träningspass i hästpolo och nu är på middag med dina Upper East-side vänner.

”Maten måste vara god, det är en självklarhet, men för mig är helhetskänslan i restaurangen och miljön minst lika viktig. Jag har inga speciella favoriträtter på de här restaurangerna utan det handlar mer om atmosfären. När du sätter dig ska du känna att du har en magisk kväll framför dig. Hela känslan av att ’nu är jag i New York, på den här häftiga restaurangen, och alla som är något är här och det är en härlig energi i rummet’. Det är något jag strävar efter när jag väljer restaurang.” 

Denna artikel är en del av ett reportage som ursprungligen publicerades i Café nummer 6/2015. Av: Henrik Malmberg och Erik Lejdelin.

Läs även: 30-årige klockmiljonären köpte Sveriges dyraste lägenhet >

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.