Annons

Efter Jerkas artikel om badhussnusket – så svarar badhuschefen

Jerka Johanssons text om ett badhusbesök med sina barn blev ett av förra veckans mest lästa i landet. Men hur ställer sig badhusen till hans osmickrande påståenden? Vi ringde upp och frågade.

Joel Linde
Efter Jerkas artikel om badhussnusket – så svarar badhuschefen

Cafés bloggare Jerka Johansson skrev i förra veckan en text om att gå på badhus med sina barn – en upplevelse som mest av allt innebär att omges av bakterier och hudavlagringar, simma i kiss och parera gubbrövar. Det fulaste kontraktet man skriver på som förälder när man skaffar barn.

Annons

”För mig, nu i vuxen ålder; jag skulle hellre ha slickring med Lasse Stefanz än att sätta min fot i ett badhus, ändå gör jag det om och om igen, för jag har skrivit på ett kontrakt, och detta är det fulaste av kontrakten jag skrivit på”, skriver han.

Gilla Cafe.se på Facebook

Och texten uppskattades uppenbarligen – den har i dagsläget lästs av nästan en halv miljon svenskar. Därför ringde vi upp Vattenhuset i Tyresö, badhuset som Jerka besökte i mellandagarna, för att fråga chefen Katarina Hindström om sanningen är så mörk som Jerka beskriver den.

Finns det ungdomsgäng som knappt snuddar duschknappen innan de och deras runkfingrar hoppar i poolen?

– Nej, men tanter och farbröder, det är de som är värst på det.

Hur löser ni det då?

– Vår personal nekar kunderna att gå ner i bassängen om de inte har duschat ordentligt innan.

Finns det en ziljard hudavlagringar och sekret i bubbelpoolen som gör att den ser ut som en trasig fritös full med en överjäst deg av människor?

– Nej, vi städar dem ordentligt en gång i veckan. Men i kommunala simhallar förekommer det väldigt mycket – jag har jobbat i kommunala simhallar också. Jag badar inte där längre.

Är det så fullt i omklädningsrummen att små barn behöver åka slalom mellan nakna gubbar för att inte mulas av en röv som upplevt två världskrig?

– Nej, absolut inte, men det beror lite på vilka tider och dagar man kommer. Vissa föräldrar har fruktansvärt mycket packning med sig, då blir det lätt fullt.

Är golven täckta av massa goda golvjuicer?

– Hmmm… Strumpludd, ja, det är vitt och svart överallt därför att många fortfarande använder tubsockor, men golven skrapas och spolas av kontinuerligt.

Men det är fräschast med badtofflor va?

– Då är ju halkrisken större. Vi går barfota.

Har du missat Jerkas hyllade inlägg? Läs det här!

Annons

Dela (38)
Tweeta

Annons


Laddar