General och Hernö Gin släpper ginsnus – då finns det i butik

General Old Tom Gin

Årets snussamarbete? Årets snussamarbete!

Joakim Almén  |  Publicerad 2022-09-07 09:21  |  Lästid: 2 minuter

Snusklassiskernas snusklassisker General behöver ingen närmre presentation än just “snusklassiker”. Portionsnusets heliga graal är år efter år en av de mest populära snussorterna i vårt avlånga snustokiga land.

Snus-hajpometern tordes därför sprängas när folklig snussort kombineras med folklig spritsort. Internationellt omhuldade Härnösand-destilleriet Hernö Gin och General slår nu sina påsar ihop för tredje gången när de tillsammans släpper snuset General Old Tom Gin som baseras prisvinnaren Hernö Old Tom Gin.

Snuset har ljus tobakskaraktär med tydliga inslag av citrus, enbär samt smaktoner av enträ, granskott, gröna örter och vita blommor. Lanseringen är begränsad, men släpps i totalt 325 000 dosor. Vilket innebär att det borde räcka till alla som är ginsnussugna.

General Old Tom Gin finns från 9 september till försäljning i Swedish Matchs fysiska butiker eller på deras hemsida samt på Gulf i Härnösand. Från 26 september finns snuset att köpa hos fler återförsäljare fram till årsskiftet, eller så lång lagret räcker.

Recept: Två gindrinkar framtagna för att matcha smaken av snuset

Häng inte läpp Martini

Du behöver:

7 cl Hernö Old Tom Gin
3 stänk Saline Solution
2 stänk Peychaud Bitter
2 stänk Absinth 

Gör så här: Häll alla ingredienser i ett isfyllt rörglas, och rör om i ca 10 sekunder. Sila upp i ett välkylt cocktailglas. Garnera med en citronzest

Prilla och Banan Sour

Du behöver:

5 cl Hernö Old Tom Gin
1,5 cl Giffard Banane De Brezil
1cl Fino Sherry
1,5 cl citronjuice, färskpressad
1cl sockerlag

Gör så här: Häll alla ingredienser i en shaker och skaka drink kraftigt med is i 5-8 sekunder. Sila upp i ett välkylt Cocktailglas. Garnera med körsbär.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-09-07 09:22