Annons

T A C K  T I L L  S P O N S O R E R N A


 

Logga-UNIBET     Logga-SONOS

Logga-VIAPLAY         Logga-SCANDIC ANGLAIS         Logga-CASK

Logga-PS4        Logga-Heiniken        Logga-101

 

Glädjebeskedet: Lasse Lagerbäck återvänder till svenska landslaget

Lasse är tillbaka i svenska landslagets ledarstab inför den inledande kvalmatchen mot Holland.

Olle Arnell
Glädjebeskedet: Lasse Lagerbäck återvänder till svenska landslaget

lagerback-landslaget

I sommar i P1 avslöjade idag Sveriges nya förbundskapten Janne Andersson att Lagerbäck finns med i ledarstaben som rådgivare under den första landslagssamlingen om en månad – då Sverige VM-kvalar mot Holland.

Annons

Lasse Lagerbäck som de senaste åren har tränat det isländska landslaget och gjorde succé i den lilla nationens första slutspel någonsin har tidigare tränat det svenska landslaget och Nigerias landslag.

– Att ta del av Lasses erfarenhet är ovärderligt för mig, säger Andersson till SVT.

I kvalet till EM i Frankrike som avgjordes i somras var just Holland ett av lagen som Lagerbäcks Island lyckades knipa platsen före – och Janne Andersson behåller gärna Lagerbäck i staben även efter Hollands-matchen.

– På grund av lite formalia så har vi inte formaliserat det här samarbetet över längre tid ännu. Vi tar det lite steg för steg. Första steget är Hollands-matchen sen tar vi det därifrån. Det är en ny roll för både Lasse och för mig. Men min förhoppning och tro är att vi kommer att hålla på ett bra tag tillsammans, säger han till SVT.

På det svenska fotbollsförbundets hemsida kommenterar även Lagerbäck den nya rollen.

– Det känns jätteskoj. Jag känner Janne sedan tidigare, han är en person som jag både uppskattar och respekterar. Dessutom är det roligt att hålla fortsatt kontakt med fotboll på elitnivå, men det är Janne som ytterst styr mitt uppdrag, vad jag ska göra och inte göra, säger Lars Lagerbäck till förbundets hemsida.

Sveriges VM-kvalgrupp består av Holland, Frankrike, Bulgarien, Vitryssland och Luxemburg. Endast ettan får direktplats Rysslands-VM 2018, grupptvåan får hoppas på playoff-plats.

Klart sedan tidigare är att Peter Wettergren, Jonas Thern och Tom Prahl får roller i staben.

Mer om Lasse från Café!

Café träffar Lars Lagerbäck på Island – Så blev han Sveriges mest älskade fotbollstränare igen

Gilla Cafe.se på Facebook

Annons

Dela (843)
Tweeta

Annons


Laddar