Hysén om GT-krönikorna: “Skulle jag fixa det själv skulle det ta alldeles för lång tid”

Glenn Hysén om sina krönikor i GT och huruvida det finns en spökskrivare eller inte.

Olle Arnell | Foto: IBL  |  Publicerad 2017-03-29 10:06  |  Lästid: 2 minuter

I veckans avsnitt av Fördomspodden är det Glenn Hysén som får bemöta en rad fördomar om sig själv av mer eller mindre allvarlig karaktär. En av sakerna det pratats mycket om kring Glenn är hans krönikor i GT och huruvida de verkligen skrivs av honom själv eller om det är någon annan som hjälper honom med detta, en så kallad spökskrivare.

Bland annat har detta ifrågasatts i Offsides podcast, där chefredaktörerna Anders Bengtsson och Johan Orrenius varje vecka levererar ett fotbollsrelaterat samtal som ingen med minsta intresse av sporten bör missa.

När Emil Persson tog emot Glenn Hysén som gäst i Cafés podcast Fördomspodden var det givetvis ett oundvikligt ämne. Följande fördom presenteras:

Dina krönikor i GT spökskrivs av en person som du inte riktigt vet namnet på.

– Nej, jag vet exakt vem som skriver. Det är bara så att han ringer mig varje gång och så bidrar jag med fakta. Han skriver exakt vad jag säger för skulle jag fixa det själv, som är total jävla nörd när det gäller teknik, så skulle det ta alldeles för lång tid, säger Glenn och fortsätter:

– Så han ringer mig och jag talar om för honom du skriver detta och detta. Så han skriver ner det och sen ringer han upp mig och läser upp exakt vad han har skrivit. Så går det till. Och är det någonting som är fel så går jag in direkt och säger "du, inte så, gör det så och så" så att det är jag som säger det som skrivs, men jag skriver inte ner det själv.

Nej. Hur kommer ni fram till vinklarna, är det du som bestämmer vad du vill skriva om eller är det han...

– Till 95% är det jag som kommer med någonting jag har läst i en tidning eller nånting som jag stör mig på eller tycker är skitbra eller vad det nu må vara. I vissa fall kan det vara svårt, när man skrivit över...jag vet inte hur många vi har gjort nu, över 150 (texter, reds. anm) eller nånting, jag vet inte hur många vi har gjort så blir det jävligt svårt så det är bra att få lite hjälp nån gång. Det händer väldigt sällan, men det händer.

Upplever du att ganska många är nyfikna på exakt hur de här texterna tillkommer?

– Nej, inte i vardagen så direkt.

För resten av intervjun med Glenn Hysén beger du dig förslagsvis till Acast eller annan plats där podcaster finns. Det här avsnittet är inte röva, så att säga.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-02 22:48