Oaxens hemliga ingrediens tar dina köttbullar till nya nivåer

Aldrig hade vi anat att detta halvfabrikat är receptet på julens godaste köttbullar.

Rebecca Wictor  |  Publicerad 2017-12-12 14:58  |  Lästid: < 1 minut

Det är en och en halv vecka kvar till jul och precis som vi blev smärtsamt medvetna om förra året rullar inte direkt köttbullarna sig själva. MEN i år kan du slänga ditt gamla recept i soptunnan och låta lyxkrogen Oaxen sätta sin standard på ert julbord hemma. De har nämligen släppt sitt recept på köttbullar. Ett recept som mamman till Oaxens VD och grundare, Agneta Green, har använt sig av i 60 år.

Men det är inte det sjuka. Köttbullarna innehåller en ingrediens vi aldrig trodde skulle hittas inför Oaxens väggar. Nämligen potatismospulver. Jo du hörde rätt. Hade det varit någon annan som tipsat om denna ingrediens hade vi tagit det som ett skämt, men är det någon man ska lita på så mycket att de får makt över tillagningen av julens viktigaste rätt, så är det ju grundarna till en av Stockholms bästa krogar.

Vill du laga stjärnkrogens köttbullar? Här är receptet:

1 kg blandfärs av bra kvalitet
1 gul lök (skalad och hackad)
1 dl skorpmjöl (uppblött i vatten eller mjölk)
1 dl potatismospulver (uppblött i vatten eller mjölk)
2 ägg
1 tsk salt
Matolja
Smör

Blanda alla ingredienser till en jämn färs. Smörj in händerna med lite matolja och rulla färsen till köttbullar. Stek i stekpanna med smör tills köttbullarna fått fin färg. Det är bra att ha en termometer till hjälp, när innertemperaturen är minst 65 grader är köttbullarna färdiga.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-12-13 09:11