Gordon’s lanserar alkoholfri ”gin” – som inte får kallas för gin

ett bord med glas och en flaska

Ska ge samma enbärsskjuts som originalet men gin får det inte kallas.

Robin Åberg | Foto: Gordon's  |  Publicerad 2022-03-14 16:16  |  Lästid: < 1 minuter

Trenden att erbjuda en liknande (men oftast sämre) produkt som alternativ till kött eller alkohol, istället för att komma på något nytt, fortsätter. Sedan tidigare har vi sett växtbaserat kött och alkoholfri snaps, nu har turen kommit till Sveriges andra nationaldryck (nästan) att få ett meh-igare alternativ.

Efter att testat vattnet med en färdigblandad alkoholfri G&T löper Gordon’s nu linan ut och lanserar en alkoholfri ”gin”. För att få kallas gin måste alkoholhalten upp till åtminstone 37,5 procent, därför går skapelsen under namnet Gordon’s Alcohol Free men enligt tillverkarna ger den samma enbärsskjuts som originalet.

– Gordon’s Alcohol Free skapas genom att destillera samma växter som används i Gordon’s London Dry Gin. Vi är otroligt stolta över att kunna erbjuda gindrickare den smak av enbär som de förväntar sig från Gordon’s när de väljer att inte dricka alkohol, säger Anita Robinson på DIAGEO om drycken.

Enligt tillverkarna avnjuts Gordon’s Alcohol Free bäst som en gin & tonic, vi ställer oss däremot frågande till om det verkligen är bättre än att bara ta en läsk, juice eller ett glas vatten. Hur som helst finns Gordon’s Alcohol Free tillgänglig på Systembolaget för 179 SEK och kommer i en flaska på 700ml.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-03-14 16:16