GT-glöggen återvänder – så får du tag på en flaska av den populära juldrycken

Gin & Tonic-glögg

Swedish Tonics fortsätter med sin omåttligt populära jultradition. I år är Gin & Tonic-glöggen tillbaka med ett förfinat recept.

Joakim Almén  |  Publicerad 2020-10-19 10:30  |  Lästid: 2 minuter

Nu är den allra högsta grad här igen, Swedish Tonics kioskvältare till glögg med smaknyanser av världens kanske mest funktionella grogg. Förra året sålde Swedish Tonics slut på hela julransonen av GT-glöggen på rekordtid – på ett dygn krängdes imponerande 10 000 flaskor.

I år är superglöggen tillbaka med ett, som det så ofta heter, förfinat recept.

– Vi har lagt mycket tid på förbättring och skapat en häftigare smak med schyssta råvaror, långt bortom den klassiska glöggen, säger Anton Askenström, en av Swedish Tonics grundare.

GT-glöggens bas består av Swedish Tonics prisbelönta tonicsirap, gin, samt klassiska julkryddor som kanel, kryddnejlika, kryddpeppar & stjärnanis. Swedish Tonics beskriver själva GT-glöggens smak som "en värmande och kryddig glögg där beskan från tonicens cinchonabark är markant och möter sötman som balanseras i mötet mellan agavesirapen och rårörsockret.”

Gissningsvis blir släppet lika populärt som tidigare år, så vill du lägga tomtehandskarna på Swedish Tonics GT-glögg får du hänga på det digitala låset eller uppsöka ett fysiskt Systembolag den 2 november. Swedish Tonics säger att de producerat fler flaskor än förra årets 10 000, förhoppningsvis det alltså till alla som vill köpa i år.

Årets GT-glögg från Swedish Tonics släpps i två versioner: en med alkohol och en utan alkohol. GT-glöggen med alkohol kommer i en 50 centilitersflaska (nr 778559) med en alkoholhalt på 12 procent och kostar 169 kronor per flaska. Den alkoholfria varianten kommer i en 50 centilitersflaska och kostar 79 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-10-19 10:50