Fira Internationella Gin & Tonic-dagen med en twist

Världens mest uppskattade drink är förstås förärad med en internationell högtidsdag, märkligt vore väl annars. Café bjuder på två tips, en med och en utan alkohol, för att fira dagen med en liten twist!
Gin & Tonic är en av drinkvärldens mest klassiska drinkar som av en slump kom till i Indien på 1800-talet. De brittiska soldaterna i det ostindiska kompaniet drack nämligen dagligen kinin tillsammans med tonicvatten för att förebygga malaria och spetsade vattnet med en skvätt gin för att mildra den bittra smaken. Sedan dess har den ädla kombinationen av gin och tonic spridit sig världen över – resten är Gin & Tonic-historia. Här är två varianter av drinkvärldens evergreen.
Gin & Tonic – Elderflower

Du behöver:
– 6 cl Hendrick’s Gin
– 12 cl Fever Tree Elderflower tonic water
– Gurkskivor, sliceade i tunna längder
– Is
1. Fyll ett glas med is
2. Häll i Hendrick’s Gin och därefter tonic water
3. Dekorera med gurkskiva längs med glasets insida eller veckad på en cocktailpinne
Ginish & Tonic
För dig som vill unna dig en god GT idag, men skippa baksmällan är detta ett utmärkt alternativ. Spritalternativet ISH London Botanical Spirit är skapat med soltorkade enbär från Sydeuropa, korianderfrön främst från Provence i Frankrike och bitter apelsin. Tillsammans skapar de en komplex botanisk profil där chilifrön bidrar med en hetta som ersätter känslan av alkohol.

Så gör du:
5 cl London Botanical Spirit
10 cl Fever-Tree Indian Tonic
Garnering: Torkade enbär, nymalen peppar och färsk rosmarin