Hoppa till innehåll

Fira Internationella Gin & Tonic-dagen med en twist

Världens mest uppskattade drink är förstås förärad med en internationell högtidsdag, märkligt vore väl annars. Café bjuder på två tips, en med och en utan alkohol, för att fira dagen med en liten twist!

Gin & Tonic är en av drinkvärldens mest klassiska drinkar som av en slump kom till i Indien på 1800-talet. De brittiska soldaterna i det ostindiska kompaniet drack nämligen dagligen kinin tillsammans med tonicvatten för att förebygga malaria och spetsade vattnet med en skvätt gin för att mildra den bittra smaken. Sedan dess har den ädla kombinationen av gin och tonic spridit sig världen över – resten är Gin & Tonic-historia. Här är två varianter av drinkvärldens evergreen.

Gin & Tonic – Elderflower

Foto: Hendricks

Du behöver: 
– 6 cl Hendrick’s Gin
– 12 cl Fever Tree Elderflower tonic water
– Gurkskivor, sliceade i tunna längder
– Is

1. Fyll ett glas med is
2. Häll i Hendrick’s Gin och därefter tonic water
3. Dekorera med gurkskiva längs med glasets insida eller veckad på en cocktailpinne

Ginish & Tonic

För dig som vill unna dig en god GT idag, men skippa baksmällan är detta ett utmärkt alternativ. Spritalternativet ISH London Botanical Spirit är skapat med soltorkade enbär från Sydeuropa, korianderfrön främst från Provence i Frankrike och bitter apelsin. Tillsammans skapar de en komplex botanisk profil där chilifrön bidrar med en hetta som ersätter känslan av alkohol.

Så gör du:

5 cl London Botanical Spirit

10 cl Fever-Tree Indian Tonic 

Garnering: Torkade enbär, nymalen peppar och färsk rosmarin

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.