O.P Anderson lanserar alkoholfri snaps

Ett julbord med snapsglas

Drömmer du om en vit jul?

Robin Åberg  |  Publicerad 2021-11-26 12:21  |  Lästid: < 1 minuter

Alkoholfria alternativ har blivit allt mer populärt, inte minst bland yngre där alkoholkonsumtionen haft en nedåtgående trend under en längre tid. Även om man väljer bort alkoholen vill man kanske fortfarande ta del av de svenska traditionerna, alltså att supa sig redlös på högtider – eller ja, dricka kryddad dryck i små glas.

Klassiska snapsmakaren O.P Anderson hakar i år på trenden och skickar ut en blandlåda med sex småflaskor alkoholfria snapsar. Varför inte bara dricka vatten, eller en ingefärsshot undrar du? Blir inte riktigt samma känsla va, de här är nämligen baserade på O.Ps mest populära snapsar Original, Petronella och Klar.

Samma kryddor som i alkoholvarianterna har använts i dessa och det spritiga rivet i halsen uppnås här genom adderingen av en gnutta chili och citronsyra. Så här beskriver O.P själva smakerna:

Original Alkoholfri snaps har en komplex, fyllig och balanserad kryddighet och passar utmärkt till de flesta rätter på det svenska smörgåsbordet. Petronella Alkoholfri snaps har en frisk och uttalad äppelkaraktär med en kryddig ton. Smaken är djup och rund med en liten sötma. Ett utmärkt alternativ till sillen och laxen men även god till den lagrade osten.  Klar Alkoholfri Snaps har en fräsch och tydlig kryddighet av dillfrö och citron. Passar fint till fisk och skaldjur, gärna rätter kryddade med dill. Samtliga snapsar är ekologiska och är kryddade med de klassiska O.P. Anderson-kryddorna kummin, anis och fänkål.”

O.P Andersson alkoholfri snaps lanseras den första december och kommer finnas i de flesta Systembolagsbutiker. Den alkoholfria snapsen släpps som mixpack med sex flaskor á 50 ml. Artikelnumret är 11937 och priset ligger på 109 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-11-26 12:21