Hoppa till innehåll

Game of Thrones hålls gisslan av hackers – vill ha miljoner av HBO

Erika Bergman

Gruppen som hackat HBO har nu begärt en hisnande summa för att inte sprida streamingtjänstens filer på nätet.

Det var under förra veckan som streamingtjänsten HBO hackades och totalt 1,5 terabyte stals från produktionsbolaget, bland annat material från populära Game of Thrones. I ett nytt videoklipp som nu publicerats på nätet begär man en summa på nästan 50 miljoner kronor för att inte sprida filerna.

Men det är inte bara Game of Thrones som drabbats av hackerattacken. Många av de filmfiler som stulits har inte ens haft biopremiär ännu, och skulle de läcka ut riskerar HBO att förlora stora summor pengar på biointäkterna.

HBO ska tidigare ha erbjudit gruppen ett belopp på 250 000 dollar, men någon transaktion ska än så länge inte ha genomförts, möjligen på grund av att summan anses vara för liten.

Hackergruppen har redan börjat läcka lite information i taget för att visa att de menar allvar med sina hot. För bara några dagar sedan läcktes adress och telefonnummer ut till några av skådespelarna i den populära tv-serien.

Om HBO kommer att ge vika för hackarna återstår nu att se.

Vill du sno stilen från Jon Snow? Klä dig i en Ikea-pläd – precis som de gör i serien.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.