Hoppa till innehåll

Göteborgs Rapé släpper ny snus med smak av bärs

Göteborgs Rapé West Coast IPA
Joakim Almén

Får det lov att vara en sidovagn till din IPA i snusform?

öteborgs Rapés smaksatta snussläpp (ej att förväxla med snusläpp) brukar vara en poppis nyhet bland den stora skaran svenska snusare. Visst minns du exempelvis den populära lanseringen av Göteborgs Rapé med smak av bubbel för två år sedan? Lagom till att uteserveringarna öppnat är det dags för årets stora Rapé-nyhet när snusjätten Swedish Match släpper nya Göteborgs Rapé West Coast IPA.

I snuset har humleolja använts för att ge en ölnära smak samt smakessenser som ger en fruktig ton av ananas, mango och nyanser av grapefrukt och kåda. Japp, kåda. Dessutom använder nya Rapé-smaken sig av samma prillpapper som finns i Swedish Match ONE-snussorter – ett något tunnare prillpapper som ska ge en mer kraftig tobakskaraktär.

Det är inte första gången Rapé labbar med snus med ölsmak. 2016 släpptes Göteborgs Rapé Humle. En lansering som enligt Robin Rydgren, som jobbar som varumärkesansvarig på Swedish Match, mottogs väl av kunderna och ligger bakom idén lanseringen av IPA-snuset som har en ”utvecklad smakprofil”.

Göteborgs Rapés IPA-snus släpps i begränsad, om än stor, upplaga på 400 000 dosor och kommer i fyra olika västkustinspirerade motiv.

Göteborgs Rapé West Coast IPA lanseras i Swedish Matchs egna butiker fredag 30 april (Stockholm, Göteborg, Lund, Åre och Strömstad) samt på www.swedishmatch.se. Från måndag 10 maj kommer snuset finnas tillgänglig i övrig handel. En dosa Rapé West Coast IPA kostar 49 kronor.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.