Hoppa till innehåll

Göteborgs Rapé släpper ny snus med smak av bubbel

Göteborgs Rapé Sparkling snus och Leonardo Dicaprio i Great Gatsby.

Nya Göteborgs Rapé Sparkling lär man se på var och varannan uteservering i vår och sommar.

För bara några år sedan var snussorten Catch lakrits- och mintsmak det man refererade till i termer av smaksatt snus. Sen dess har mycket hänt på den smaksatta snusmarknaden. Så kallat vitt snus (tobaksfritt snus) vinner allt fler marknadsandelar, och Swedish Match har tagit för vana att släppa smaksatt snus, som lyxsnuset General Kardus och Small Batch, i limiterade upplagor.

Nu är det återigen dags för snusjätten Swedish Match att släppa en ny smak. Lagom till att uteserveringarna börjar fyllas släpper man nya Göteborgs Rapé XR Sparkling Slim White som smakar, som namnet antyder, champagne. Den goda nyheten är att det inte handlar om en limiterad upplaga – bubbelsnuset tar permanent plats i snuskylarna.

Sparkling White är en vidareutveckling av Swedish Match allra första Small Batch med smak av, just det, champagne och är ett led i att fira Göteborgs Rapé som fyller 100 i år. Man har försökt efterlikna smaken av champagne genom att kombinera smaker av citrus, fläder, lavendel och äpple med den traditionella Rapé-tobakssmaken.

– XR Göteborgs Rapé Sparkling utgår ifrån smakprofilen i Göteborgs Rapé, med inslag av mousserande vin. Den inspiration vi hämtat från dryckesvärlden kan bäst jämföras med prosecco, säger Mattias Schyberg, Master blender på Swedish Match.

Göteborgs Rapé XR Sparkling
En syrligt frisk snusnyhet!

Smakmässigt känns champagnesnusen syrlig och fräsch – precis som lukten, som (för en snusare) är ljuvlig.

– Lika sorglöst charmerande som det första glaset billigt bubbel på förortsbalkongen efter en lång, skoningslös vinter. Tre starka portionsprillor av fem, fyller Cafés snuskännare tillika reporter Markus Thörnhammar i smakomdömet.

Göteborgs Rapé XR Sparkling kostar 37 kronor och finns att köpa i Swedish Match butiker i Stockholm, Göteborg, Lund, Strömstad och Åre och på Swedish Match hemsida. Från vecka 19 finns snuset att köpa där snus finns att köpa.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.