Hoppa till innehåll

Snusklassikern Göteborgs Rapé får ny design

Göteborgs Rapé får ny design.

Göteborgs Rapé får en ännu mer Göteborgsutmärkande design där havet och Feskekörka står i centrum.

Anrika snusmärket Göteborgs Rapé ömsar designskinn. Snuset, med ett över ett sekel på nacken, vill hylla sitt Göteborgsarv ytterligare genom att låta typiska Göteborgsmotiv som havet och Feskekörka stå i centrum på dosan.

Designförändringen, som enligt Göteborgs Rapé själva är här för att stanna, sker passande nog i samband med att Göteborg firar 400 år. Utöver de nya Göteborgsmotiven innehåller även det nya utseendet en ny typografi i guld och en modernisering av Rapé-blåa färgen. Dosornas form förblir emellertid oförändrad och innehållet i prillan förblir densamma som tidigare.

”Vi ville uppdatera designen för en mer enhetlig och modern känsla, men samtidigt inte tumma på snushantverket och den höga kvalitén som alltid varit en del av Göteborgs Rapés DNA. Vi vet att Göteborgs Rapés dosa med sin typiska blå är älskad av snusare i hela Sverige och dosornas ikoniska form fortfarande kommer att kännas igen men samtidigt kännas lite mer samtida”, säger Stefan Garvander, Marketing Manager på Swedish Match.

De nya Rapé-dosorna finns att köpa där snus finns att köpa nu.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.