Hoppa till innehåll

Nu öppnar Sveriges första gourmetsportbar – där du käkar 13 rätter framför Premier League

Tre fotbollsspelare firar
Robin Åberg

Toppmatcher, fotbollsprofiler och avsmakningsmeny på tretton rätter (såklart) står på menyn när Europatipset öppnar sportbar i Stockholm.

Inom fotbollens värld bär vissa siffor på mer tyngd än andra. En spelare med nummer tio på ryggen förväntas vara stjärnan som bjuder på det lilla extra, sexan är regissören på mittfältet och nummer tretton – ja det är ju så många rätt man vill ha på tipset.

Tretton är även temat för den nya popup-restaurangen Tretton Rätter som under tre söndagar i vår bjuder in till maratonhäng med toppfotboll, toppkäk och topp-profiler. På menyn står inte bara Europas hetaste matcher utan även en trettonrätters avsmakningsmeny tematiskt inspirerad av det spanska, italienska, tyska och engelska köket.

Bakom rätterna står Oliver Garcia, Sous chef på Gastrotek Zink, som tillsammans med Europatipset står bakom gourmetsportbaren.

– Vi blandar från de olika köken och tar det bästa från varje land. Lite som Europatipset gör med fotbollen. Otroligt kul att få kombinera ihop det här till en meny på 13 rätter. Det blir verkligen en smak av hela Europa ackompanjerat av den bästa fotbollen från Europas bästa ligor, säger Garcia om upplägget.

Utöver bra mat och bra fotboll gästas även Tretton Rätter av fotbollsprofiler som tillsammans med moderatorn Isak Dahlin snackar upp matcherna. Bland dessa profiler återfinns namn som tidigare domaren Jonas Eriksson och gamla stjärnor som Marcus Allbäck och Anders Limpar.

Med start söndagen 10:e april och tre söndagar framåt hittar man Restaurang Tretton i Gastrotek Zinks lokaler på Grev Turegatan 20 i Stockholm. Bokar plats gör man på trettonratter.se och priset för långsittningen ligger på 1130 kr.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.