Hoppa till innehåll

”Granen” gör som Zlatan – investerar i superdryck

Fotbollshjälten Andreas Granqvist gör som många av sina investeringsglada, fotbollsspelande, polare. Nu kliver han in som investerare i det nya funktionsdrycksföretaget Norr.

Efter ett succé-VM där Andreas Granqvist var en av de bärande svenska spelarna i vad som blev en kvartsfinalframgång är han nu ”Granen” med hela svenska folket. Många förvånandes när backklippan meddelade att han flyttar hem till Helsingborg i superettan, där han nu kommer att spendera sin fotbollsspelartid, efter fem år i ryska klubben Krasnodar.

Zlatan har investerat i – typ – tusen olika projekt, däribland en padelhall i Stockholm och som tidigare delägare i Vitamin Well. Likaså Djurgården och landslagets ex-keeper Andreas Isaksson som investerat i en padelhall i Avesta. Och nu är det ”Granens” tur att ta steget in i businessvärlden. Precis som gamla landslagspolarn Zlatan är det vätskeersättningsdryck som lockar till investering.

Funktionsdrycken Norr har funnits i butiker sedan februari, och det är här Granqvist valt att kliva in med sina ryska fotbollsproffspengar.

– Det är med stolthet jag ställer mig bakom Norr. Det här är ett företag som ger tillbaka till samhället där hjälpen behövs som mest, och om jag kan bidra med något vill jag givetvis göra det, säger Andreas Granqvist i ett pressmeddelande.

Andreas Granqvist chippar in stålar i funktionsdrycksföretaget Norr.
Andreas Granqvist chippar in fotbollsproffsstålar i funktionsdrycksföretaget Norr.

Bland övriga, mer eller mindre, kända investerare i bolaget märks Calle Schulman, Martin Dahlin, Robin Söderling och den före detta Philadelphia Flyers-spelaren Kim Johnsson.

Norr innehåller ämnen som hjälper kroppen att återställa vätskebalansen när den försämrats av exempelvis träning, värme och stress. Drycken innehåller minimalt med socker och finns i fem smaker: 02 Citron/Fläder, 08 Svarta vinbär, 04 Citron/Ingefära, 07 Ananas/Grapefrukt och 01 Äpple.

För varje såld flaska donerar dessutom Norr vätskeersättning och zinktablett till utsatta med sjukdomar orsakade av smutsigt vatten och bristfällig hygien. Bolaget låter meddela att dom hittills donerat drygt 200 000 enheter till behövande.

LÄS OCKSÅ:

13 skadeglada reaktioner på Englands semifinalpladask

Sommarens 8 härligaste läskedrycker

Sveriges bakfullaste programledare reder ut 8 myter om bakfylla

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.