3 sätt att se om din granne är Sverigedemokrat

”Brassestolsrasist”, ”internatrasist” och ”bakisrasist” – Cafés Emil Persson tar sitt Fördomspodden-koncept till Breaking News.

Joakim Almén  |  Publicerad 2017-03-02 11:02  |  Lästid: 3 minuter

Cafés Fördomspodden gjorde succé under sin första säsong. Och snart är det dags igen, 15 mars är Emil Persson och Café tillbaka med en ny säsong av skarpladdade fördomar om kända svenskar.

Som uppladdning gästade han i går Filip och Fredriks Breaking News för att reda ut hur du ser om din granne är Sverigedemokrat. För att illustrera detta tar han, som han säger i programmet, hjälp av ”Sveriges mest lättkränkta catwalk”. Resultatet är både kul och, i nån mån, pricksäkert.

1. ”Brassestolsrasisten”

– Det finns en campingkompatibilitet. Foppatofflor, en byxlängd som aldrig gjort någon glad, säger Emil Persson.

– Jag hade den där byxlängden i många år ska sägas, säger Filip Hammar.

– Vargtrycket är inte svagt. Och på högerarmen har vi en bleknad tatuering som är så bleknad att man kan leka leken ”bläck eller blåmärke”, säger Emil.

– Din morsa ser i princip ut sådär på sommaren, kommenterar Filip och syftar på Fredrik Wikingssons mamma Gunilla.

– Det är inte chefsideologerna som ser ut sådär, säger Emil.

– Det är gräsrötterna. Det är vargen som signalerar högeråsikter. Varg är Ursverige, säger Filip.

2. ”Internatrasisten”

– Jobbar med en dyr look: fin kostym, Barbourjacka. Det här är en människa som vill signalera överlägsenhet. Jag tror att den här typen av Sverigedemokrat vill distansera sig från kvinnan som står bredvid, säger Emil.

– Ska vi kalla henne Gunilla Wikingsson, skämtar Filip igen.

– Det kan se propert ut, men det är en ulv i fårsparkarkläder som är den typen av ondskefulla Sverigedemokrat som skärmdumpar varje gång Breivik göra nazihälsning i rätten och skickar till andra Sverigedemokrater och skriver ”konung”, säger Emil.

3. ”Bakisrasisten”

– Detta är en människa som kommer direkt från en walk of shame kanske. Han har tryckt en bakispizza med bea vilket också syns på de hårt kämpande skjortknapparna och kragen som är på villovägar. Jag tror att rent ideologiskt är det här en person som ligger mittemellan, som gärna skrålar med i nationalsången om tillfället erbjuds, säger Emil.

Fördomspodden med Emil Persson är tillbaka 15 mars. Tills dess hittar du alla avsnitt från den första säsongen på Acast och där poddar finns.  

Se klippet med Emil Persson i Breaking News här!

Så känner du igen en sverigedemokrat – vi kan klädstilarna.

Posted by Breaking News SE on Wednesday, March 1, 2017

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-02 21:15