Hoppa till innehåll

Gröna Lund öppnar nattklubben ”Night Rider”

en åkattraktion i färglatt ljus

Har du drömt om nattliga tivolibesök får du chansen att förverkliga drömmen i augusti då Gröna Lund blir nattklubben Night Rider.

Under sex sensommarkvällar med start den 19 augusti kommer det gå att uppleva Gröna Lund som aldrig förr. Efter normal stängningstid (22.00) kommer nöjesparken under två timmar att förvandlas till nattklubben Night Rider, som förutom det härligt 80-talsdoftande namnet även kommer att ha utökat serveringstillstånd och en åldersgräns på 23 år.

Nio av nöjesparkens populäraste åkattraktioner, däribland nya berg- och dalbanan Monster, kommer vara öppna och extra laddade med pumpande ljud och ljus i sensommarnatten. Night Rider görs i samarbete med Heineken och såhär säger deras representant om festligheterna:

Vem har inte fantiserat om att smyga in på Grönan efter stängning, åka allt man kan och dansa till DJ:s som spelar musik under bar himmel. Bilden i mitt huvud är att Night Rider blir som en bra festival möter Mardi Gras korsat med Blade Runner. Härligt pumpande neon och feststämning i natten, säger Björn Mannervik, marknadschef partnervarumärken på Spendrups.

Foto: Getty

Biljetterna släpps 16 juli och det finns endast 1000 platser per kväll. Besökarna kan välja mellan tre olika biljettpaket som samtliga ger fria åk och fria spel i 5-kampsspelen. Förutom grundpaketet, som ger en entré till nöjesparken från 21.45, finns det även ett pre-party-paket och ett dinner party-paket, där förfest respektive middag ingår innan klubben sätter igång.

Middagspaketet ger besökarna tillgång till Restaurang Biergarten som förvandlats till Clubhouse STO/BER, en berlininspirerad nattklubb och restaurang där det bjuds på Asian fusion-rätter innan tivolit stänger för allmänheten och Night Rider startar.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.