Hoppa till innehåll

Trailern för GTA VI är äntligen här och den är precis så mustig som vi hoppats på

Spelet GTA VI.
Joakim Almén

På plussidan: Trailern bekräftar att Grand Theft Auto-serien återvänder till Vice City. På minuskontot: GTA VI släpps inte nästa år som många trott.

Tanken var att spelutvecklarna Rockstar skulle släppa den första trailern till kommande Grand Theft Auto VI idag. Men efter att trailern läckt tidigare fick man trycka på ombokningsknappen och skicka ut trailern till vad som kallats för tidernas mest efterlängtade spel i förtid. Och det verkar vara lapp på views-luckan, i skrivande stund har trailern som laddats upp på Rockstars Youtube-konto 48 miljoner visningar. Och så släpptes den alltså inatt.

Vi river av den dissonanta tonen i nyheten först så att vi blir av med det tråkiga. För alla som hade hoppats på att spelet skulle släppas nästa år kommer tyvärr att bli besvikna, GTA VI kommer att släppas någon gång under 2025. Vilket betyder att det kommer att vara 12 år från att GTA V släpptes till dess att GTA VI släpps.

https://twitter.com/forznii/status/1731948468317413640

Till tonerna av Tom Pettys Love Is a Long Road tonar Vice City, GTA-världens variant på Miami som var sandlådaplatsen i GTA-spelet Vice City från 2002, fram i den en minut och 30 sekunder långa trailern. En första titt på spelet som ser exakt så mustigt och läckert ut som man hade kunnat hoppats på. Dock visar trailern inget riktigt gameplay, vilket vi får hoppas blir föremål för nästa rörliga bildsläpp.

För första gången i GTA-historien kommer spelaren att spela som en kvinnlig protagonist, Lucia. De två huvudkaraktärerna är nämnda Lucia och hennes snubbe Jason. Ett rånarpar som skulle kunna ses som en modern variant av Bonnie och Clyde. Av trailern att döma verkar sociala medier på något sätt få en viktig roll i spelet. I övrigt är informationen om spelet knapphändig, precis som handlingen. Vi lär få många anledningar att återkomma i GTA VI-ämnet under 2024.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.