Hoppa till innehåll

Gustav testar: moderkaka, bigift och snigelslem

Alla hudnördar vet att Sydkorea är Mecca för hudvård och smink. Den koreanska marknaden brukar sägas ligga 10 år före den europeiska när det gäller teknologi, innehåll och kvalité – bara där borde du vara såld! Med ingredienser som snigelsekret, bigift och ris har de koreanska maskerna, serumen och syrorna tagit sig in i Europa och … Continued

Alla hudnördar vet att Sydkorea är Mecca för hudvård och smink. Den koreanska marknaden brukar sägas ligga 10 år före den europeiska när det gäller teknologi, innehåll och kvalité – bara där borde du vara såld! Med ingredienser som snigelsekret, bigift och ris har de koreanska maskerna, serumen och syrorna tagit sig in i Europa och är nu på god väg att erövra våra badrumsskåp. Ett av de få märken som tagit sig in är TonyMoly vars tokiga fruktformade burkar och tuber säljs på Sephora.

Att ta sig runt i den koreanska djungeln kan vara svårt med alla masker och krämer, gelmasker och sheetmasks. Sheetmasks är tunna fiberdukar som är dränkta i fuktgivande ämnen. Gelmasker är sladdriga jävlar som får dig att se ut som en sinnessjuk massmördare men som också ger mycket fukt och ofta smälter in i huden.

Att få tag på k-beauty som det kallas är inte helt lätt, dock är Ebay din bästa vän! Säljarna har koll på sortimentet, priserna är mycket låga och det går snabbt att få hem varorna. Fler frågor? Se nedan.

IMG_3881

Orolig för att köpa på Ebay?

Var inte det! Väljer du säljare med hög rating (98-100%) kan du känns dig trygg. Säljarna är extremt måna om sitt rykte och om du inte är nöjd löser dom det. En gång beställde jag 15 ansiktsmasker men fick 50 stycken istället! Säljaren bad om ursäkt en miljon gånger och erbjöd sig att skicka fler(!).

Men vad innehåller det egentligen?

Snigelslem! Denna heliga graal inom koreansk skönhet ger långvarande fukt, lugnar acne och sa jag att DEN GER JÄTTEMYCKET FUKT. Det låter äckligt men konsistensen är ofta magisk och min hy gråter av glädje av produkter med snigelslem/snigelsekret (kan inte bestämma mig vad som låter äckligast).

Hyaluronsyra! Detta är alltså inte en syra utan, håll i er, en vattenbärande sockermolekyl. Det finns naturligt i huden och då är det ju snällt att slänga in lite mer! Kakan aka Dr. Cakeman har skrivit bra om hyaluronsyra HÄR!

Bigift! Enligt utsago ska detta stimulera blodtillförseln i huden och på så sätt lura huden att den är ung och vital?? De produkter med bigift jag provat har inte varit 100% hurrahurra utan snarare mer mjä.

Hur vet jag vilka märken som är bra?

Elizavecca, Mizon, SK II (dock japanskt) och Skin Food är tre märken som jag verkligen vill prova! De är några av höjdarna inom K-beauty. Papa Recipe har en sheetmask med honung som är _på riktigt_ det bästa jag provat. Andra pålitliga märken är Étude House, Mediheal, TonyMoly och Petitfee.

* * *

Processed with VSCO with hb1 preset

Petitfee –  Placenta 98% Hydro Gel Essence

Med, ehhhh, moderkaka från ”däggdjur” är denna fuktbomb perfekt om du har 30 minuter över, ska på flådig fest eller har varit på flådig fest och känner dig lite under ytan. Den bisarra Patrick Bateman-masken sitter dock ej jättebra på ansiktet och absolut inte om du har stubb eller skägg så lägg dig ner och kontemplerar svart materias existens medan du återfuktar.

Processed with VSCO with hb1 preset

TonyMoly – Mr. Smile Patch

Denna ska tydligen motverka skrattrynkor runt munnen?? Jag inser nu i efterhand att jag placerat dem fel, de ska liksom gå ner som en porrmustasch runt munnen. Denna produkt var väl ”kul” men ganska onödig, lapparna satt inte kvar och jag har svårt att se att dessa ska hjälpa.

Processed with VSCO with hb1 preset

Kabuki Face Mask

En blivande hudvårdsklassiker! Dessa CA/icke PK sheetmasks kallas Kabuki facemask och säljs överallt i Asien och nu även på större välsorterade varuhusen över hela världen. Denna kommer ju självklart från Japan och är förvånansvärt bra och återfuktande.

Processed with VSCO with hb1 preset

Mediheal – Black Eye Anti Wrinkle

Björnbär, blåbär och vitlök är bara några av ingredienserna denna mask. Göttig och återfuktande för såväl t-zon som under ögonen och (som med typ alla mina masker) perfekt för svullna ögon och bakfylla. Ps. skjortan kommer från SamsoeSamsoe.

Processed with VSCO with hb1 preset

Anti-Wrinkle Dark Circle Gel Collagen Under Eye Patches Pad Mask Bag

Det modesta namnet till trots är detta mitt bästa! Jag använder dessa ”collagen patches” varje gång jag ska vara extra snygg. De återfuktar och smälter in i huden. Kollagen är ett fiberprotein som finns naturligt i huden och ger struktur och stadga så att tillföra lite extra är snällt.

Processed with VSCO with hb1 preset

Mediheal – V-Line Stretching

Jag ser ut som en futuristisk greve med alvöron?? Vanliga sheetmasks täcker bara själva –>ansiktet<– och man glömmer huden under hakan där vi killar ofta tenderar att få torr hy och invuxna hårstrån. Denna återfuktare ger det negligerade området lite kärlek.

Processed with VSCO with hb1 preset

Bioré –  Black Kao Pore Pack Strips

Strips och gelmasker mot svarta porer på näsan finns det en hel drös av. Jag har provat Biorés och är inte helt övertygad, klisterdelen var slapp och det satt knappt kvar. Dock verkade den ha fått med massa skräp så någon nytta gjorde den.

Processed with VSCO with hb1 preset

Etude House – Cherry Jelly Lips

Jag vet inte ens vad jag ska säga. Man ska tydligen få fylliga läppar men den bara ramlade av och höll på. Ovärd investering.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.