Hoppa till innehåll

Håkan-streetart pryder Frölundas specialtröja och helt plötsligt gillar vi hockey

Jesper Johansson

Om du är Håkan Hellström-fan eller Frölunda-supporter finns det anledning att spana in Tradera framöver. Där kommer du nämligen kunna buda på hockeytröjor som faktiskt ser bra ut.

Om du bor i Göteborg har du med största sannolikhet någon gång sett mystiske Hellstrom_streetart:s gatukonst. Som Instagramkontots namn avslöjar skapar han konst baserat på Håkan Hellströms texter och tillsammans med en Banksy-stil lyckas den okände konstnären skapa målningar som både lyfter humöret och husfasader.

I slutet av november ska Frölunda HC spela en välgörenhetsmatch för Drottning Silvias barnsjukhus och lagom till detta ska hockeylirarna i Göteborgslaget bära en specialdesignad tröja, skapad av – japp, du har redan förstått – det mystiska Instagramkontots skapare.

Tröjan bär tydliga Håkan Hellström-influenser och skapar, enligt klubben, ”en helt ny standard för kreativitet inom sportmodet”. Målet är att sprida budskapet om glädje, kärlek och hopp. Efter matchen spelats ska spelarna att signera sina tröjor och därefter auktionera ut dem. Tanken är att detta ska öka medvetenheten om barnsjukhuset och samla in så mycket pengar som möjligt.

Delar av Café-redaktionen har lite problem med ”käppakrig”, som Olof Lundh kallar det. Ishockey har helt enkelt inte samma dragningskraft som förr. Men med Frölundas nya tröja sätts en ny standard på vad som egentligen kan skapas och – tja, visst fan villhöver man en sån här?

Redan nu kan du lägga ett bud på tröjorna via Tradera.com.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.