Hoppa till innehåll

Unika bilder backstage på Håkan – så valde han scenkläder

Olle Arnell

Andreas Gran, herrdesigner på Tiger, tog fram förslagen till Håkans scenkläder på Ullevi i helgen.

hakan-hellstrom-ullevi
Håkan Hellström på Ullevis scen under söndagens konsert.

Inför Håkan Hellströms spelningar på Ullevi i helgen (4 och 5 juni) snackade många om vilka kläder Håkan skulle bära på scen – och när artisten äntrade scenen var det i kläder från Tiger. Café kontaktade Andras Gran som är herrdesigner på Tiger of Sweden och frågade om samarbetet med Håkan och självklart hur vi kan sno stilen från helgens mest omtalade svensk.

Först av allt, vad säger du om konserten?

– Jag vet inte hur det hade kunnat bli bättre? 28 grader varmt strålande sol, helt fantastiska gästartister och Håkan på en helt ny nivå. Helt fantastiskt.

Kan du berätta något om efterfesten?

– Jag får nog svara samma sak där. En otrolig stämning med sambadansare, bra dricka, bra musik och alla mina favoritmänniskor på samma plats.

Berätta om hur det gick till när ni kontaktade Håkan inför de här två spelningarna.

– Håkan hade lite idéer kring kläderna någon gång innan jul. Utifrån det skissade jag fram lite olika förslag som vi tillsammans har vridit och vänt på. Det utmynnade i en look med inspiration från tidigt 70-tal. Byxor med hög midja och vidd i benen. Tajt, ganska trasig T-shirt och en välanvänd skinnjacka.

hakan-backstage
Håkan backstage i kläder från Tiger.

Hur länge har Tiger och Håkan haft ett samarbete?

– Vi har samarbetat under lång tid. Det har aldrig handlat om någon form av sponsring eller liknande utan vi hjälper varandra med våra olika expertiser.

Det är välkänt att Håkan alltid gillat Tiger, hur har det visat sig under arbetet inför den här helgen?

– Jag har spenderat hela helgen i gångarna under Ullevi, placerat ut hattar på scen, varit förberedd med reservskor och ombyten bakom scenen.  Vi fick logen mellan honom och Seinabo Sey. Vi har druckit öl och dansat samba, så jag måste säga att vi har blivit väldigt väl omhändertagna.

På vilket sätt är Håkan en perfekt artist för Tiger att samarbeta med?

– Vi jobbar med många artister, alla på samma sätt som med Håkan. Det är inte business för oss och utan vi är vänner som hjälper varandra att nå våra mål. Vi vill jobba med talang och det får gärna ta sig väldigt olika uttryck. Håkan är en av de mest ödmjuka och trevliga person jag har träffat. Han vill bara göra publiken nöjd och vi är jätteglada att vi får hjälpa honom med det.

hakan-tiger

Vilka kläder från er bar Håkan under konserterna?

– Håkan bar vår nya vida byxa Eamon som kommer till hösten. Till det har han en custom made T-shirt och över det en skinnjacka, även den från vår kommande höstkollektion. Till extranumret bytte vi till en kråsskjorta. Hatten är costum made av oss.

Finns det några planer mellan Tiger och Håkan framöver?

– Vi hoppas på att vi får fortsätta jobba med Håkan och hjälpa honom att visualisera sina idéer och tankar.

Här kan du se exklusiva bilder från efterfesten efter söndagens konsert!

hakan-ullevi-gbg
Håkan Hellström backstage i kläder från Tiger.

hakan-hellstrom-tiger
Håkan Hellström backstage i kläder från Tiger.

Här kan du se exklusiva bilder från efterfesten efter söndagens konsert!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.