Hoppa till innehåll

”Håkan Hellström permanentar sig för 2 000 spänn i månaden”

Olle Arnell

Timo Räisänen släpper nytt album och i en intervju i helgen återkommer han till gammalt groll med tidigare bandmedlemmen Håkan Hellström.

Timo Räisänen har en lång solokarriär bakom sig med både egen musik och covers, bland annat tolkade han Ted Gärdestad på det senaste albumet, men han är även känd för sin långa dispyt med Håkan Hellström.

Timo var gitarrist och bakgrundssångare i Hellströms tidiga band, men allt sedan dess har de gått mindre bra ihop. En gång hoppade Timo upp på scen när Håkan uppträdde.

– Jag plockade upp en tamburin och ställde mig längst bak i hörnet, och han bara tappade det, säger Timo Räisänen i en intervju med ETC Göteborg.

I samma intervju, som publicerades i helgen, pratar Timo bland annat om hur han gick från att tro på Gud till att bli i princip antikristen genom att läsa bibeln (”Jävla skitbok.”, ”Gud framstår ju som en jävla idiot.”), och om Håkan Hellströms påstådda musikstölder (”Sveriges största tjuv”), om konflikten dem emellan, och att det enda han vet om Håkan i dag är att han permanentar håret.

– Jag vet ingenting om Håkan Hellström i dag mer än att han permanentar sig för 2 000 spänn i månaden, säger han i intervjun.

Frillan som Timo uppger kostar tvåtusen i månaden att underhålla.

Att Håkan skulle gå och permanenta sitt hår regelbundet är inget det har skrivits om förut, så Café kontaktade Joel Borg som jobbar på Håkans Hellströms skivbolag för en kommentar.

– Haha, den intervjun har jag inte läst och jag vet inget om det. Men visst, det är en jäkligt snygg frilla. Timos frisör-kolumn coming up i Café?, svarar Joel men mer än så vill varken han eller Håkan Hellström kommentera intervjun med Räisänen.

För att permanenta sitt hår krävs det att man sätter i rullar och vätskor i håret och sedan låter det verka. En behandling kostar runt 2 000 kronor hos etablerade frisörproffs. Frisören Bobby Oduncu tror att Håkan kan skapa en ny våg med sitt lockiga hår.

– Om Håkan Hellström permanentar håret blir det en trend, men det är inget som kommer bestå, säger han.

Varför?

–Det sliter på håret. Är man inte en duktig frisör kan håret gå av och topparna skadas. De flesta frisörer i Sverige är duktiga, men det finns ändå risker.

Hur vanligt är det att killar permanentar sitt år?

– Det är inte alls vanligt, men coolt tycker jag. Jag permanentade när jag var 17 och ville se ut som Joey i New Kids on the block.

En välfriserad Håkan i sin nuvarande frisyr, permanentat eller inte.

Så här såg Håkan Hellström ut vid solodebuten runt millennieskiftet:

Foto: IBL

TILLÄGG: Efter att artikeln publicerats återkommer Joel Borg till Café med kommentaren ”Håkan permanentar sig inte om nån nu på riktigt skulle tro det.” men vill inte kommentera mer än så.

Timo Räisänen är aktuell med albumet Tro hat, stöld som släpptes i fredags. Läs hela intervjun med ETC här.

Mer Håkan!

Dokument: Doldisarna bakom Håkan Hellströms succé

Krönika: ”Skönt att Håkan Hellström tar paus – hoppas den blir lång”

Coldplay spelar Håkan Hellström på Ullevi och publiken älskar det

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.