Hampus Nessvold: ”Jag brukar betala mina kompisar för att diska”

För Café berättar föreställningsaktuelle mångsysslaren Hampus Nessvold om lajksmotgångar på Instagram, Ulla Skoog-älsk – och varför han borde be om ursäkt till sina grannar.

Joakim Almén | Foto: Morgan Norman  |  Publicerad 2018-11-08 14:36  |  Lästid: 3 minuter

Hampus Nessvold är 22-åringen från Värnamo som kan titulera sig författare, programledare, skådespelare och artist. Tillräckligt för att redan nu kunna kalla sig mångsysslare alltså. Nessvold har bland annat medverkat i P3:s humorserie 22 kvadrat och skrivit boken Ta det som en man, där han problematiserar kring mansrollen och machokultur. Just nu är han aktuell med föreställningen Ta det som en man som han turnerar landet runt med under början av 2019. Föreställningen är en förlängning av hans bok och regisseras av Mia Skäringer.

Vi kände oss sugna på Hampus Nessvold-trivia och bad därför honom att svara på vårt frågeformulär.

Vad vet du i dag som du önskar att du visste när du var 15?

– Att förändring börjar med mig själv. Inifrån och ut.

Vems råd följer du slaviskt?

– Min läkares.

Vilken produkt skulle höja din livskvalitet?

– En diskmaskin. Jag HATAR att diska så mycket att har jag en middag hemma serverar jag den ibland på plasttallrikar, och om det är porslinet som åkt fram brukar jag betala mina kompisar för att ta disken efteråt.

Vilket är ditt favoritgift?

– Rödvin.

Vad gör du när du får kritik?

– Tre saker (om kritiken är konstruktiv och bra): 1. Blir sur. 2. Förstår att personen i fråga egentligen har rätt. 3. Gör precis som personen i fråga har sagt.

Om jag inte tycker att kritiken är befogad: Nickar med och skiter fullkomligt i.

Vilken svensk person önskar du att vi fick se mer av?

– Ulla Skoog. Älskar Ulla Skoog. Ulla Skoog är allt. Mer än allt. Ulla Skoog alltså. Wow.

Vad är mest fel i världen just nu?

– Hur vi människor förstör planeten, och bara blundar för det.

Vilka är dina favoritskor?

– Espadrillos!

Espadrillos – Nessvolds favoritdojor.

Espadrillos – Nessvolds favoritdojor.

Skryt om en framgång!

– Haha! Nja… Skryta är det värsta jag vet.

Vad är det närmaste du har kommit att dö?

– Jag var i ett område i Tunisien när ett terrordåd skedde där för några år sedan. Jag var inte nära att stryka med, men blev livrädd och bad tyst för mitt liv…

Hampus Nessvold.

Erkänn en motgång!

– Jag la precis upp en bild på Instagram som inte får så mycket likes. Det är en motgång i mig själv att jag bryr mig om det.

Vilken är den senaste låt du repeatade ihjäl?

Win This Life med Nicole Sabouné

Vilket är det konstigaste stället du vaknat upp på?

– Önskar verkligen att jag hade en saftig The Hangover-story att dra här nu, men nej. Jag är från Småland. Där går vi på fest, och så går vi hem. Du vet, ’’Borta bra, men hemma bäst’’, ’’Det är ju så gött att somna i sin egen säng’’, ’’Det är ju en dag imorgon också’’, ’’Dags att tänka på refrängen’’ och så vidare. Man är redig, som vi säger på småländska.

Vilket är ditt livs största misstag?

– Jag är 22 år, har nog mitt livs största misstag framför mig.

Vilket av dina karaktärsdrag är du minst stolt över?

– Jag har någon slags stolthet som gör att det ofta är så jävla svårt för mig att erkänna när jag har fel. Störigt.

Vem skulle du vilja be om ursäkt till, och varför?

– Mina grannar. För all sång, musik, repeterande av texter, monologer och annat som de får stå ut med. Det är väldigt lyhört i mitt hus, och har de inte förstått att jag jobbar i någon typ av underhållningsbransch ännu, så är jag nog ’’han på tvåan med en skruv lös som pratar massor med sig själv’’ för dom vid det här laget.

Dela på Facebook
Tweeta