Han vet hur Irland ska stoppas

I kväll avgörs ”The Dublin decider” och mycket handlar om att det ska hållas tätt bakåt. Cafes Jonas Terning mötte upp målvaktstränaren Lasse Eriksson i spelarhotellets stilla trädgård för att höra hur Andreas Isaksson har förberett sig inför anstormningen på Aviva Stadium. Eriksson har analyserat det irländska anfallsspelet och vet vilka farligheter som väntar: Fasta situationer […]

Publicerad 2013-09-06 14:30 | Uppdaterad 2013-09-06 14:39  | Lästid: 2 minuter | Jonas Terning

I kväll avgörs ”The Dublin decider” och mycket handlar om att det ska hållas tätt bakåt. Cafes Jonas Terning mötte upp målvaktstränaren Lasse Eriksson i spelarhotellets stilla trädgård för att höra hur Andreas Isaksson har förberett sig inför anstormningen på Aviva Stadium. Eriksson har analyserat det irländska anfallsspelet och vet vilka farligheter som väntar:

Fasta situationer
– Irland har skapat nästan alla sina chanser på fasta situationer. Våra målvakter ska vara alerta på deras hörnor och frisparkar och vara med på alla möjliga typer av kombinationer – korta, långa, snabba varianter. Det är där vi har lagt tyngdpunkten vid våra analyser.

Tunga skott från distans
– Irland har några duktiga distansskyttar centralt i laget. Dom har egentligen inte levererat så mycket mål på sina skott, mer på fasta situationer eller i anslutning till fasta situationer. Robbie Keane är en bra skytt, mittfältaren Glen Whelan har bra tryck och sen har dom James McClean, en vänstermittfältare med vänsterfot som har bra skott.

Robbie Keanes luriga straff
– Vi tror oss veta vilka som är deras straffskyttar om man tittar på de senaste landskamperna, och vi ser ett litet mönster i hur dom gör. Robbie Keane har vid två tillfällen sprungit fram till bollen, stannat upp för att få målvakten att göra första draget och sen fullföljt skottet. Men kommer han fram, stannar upp och målvakten står kvar, då blir han nog stressad. Då kan det bli ett skott som inte är välplacerat och då kan målvakten hinna dit. Står målvakten kvar får han ett övertag på Keane, det gäller att göra det så svårt som möjligt för honom.

Jonas Terning

Missa inte Jonas Ternings liverapportering från Irlandsmatchen – i kväll här på Cafe.se.

Dela på Facebook
Tweeta