Hoppa till innehåll

Här är hjältarna med sämst superkrafter

Det finns ett så otroligt vitt spektrum av superkrafter i filmernas, tv-seriernas och serietidningarnas värld. Här listar vi det absoluta bottenskiktet – superhjältarnas korpenlag.

1. Squirrel Girl

Det är inte helt rättvist att håna Aquaman (killen som pratar med fiskar). Inte när Squirrel Girl finns. Hjälten som belastats med förmågan att kunna tala med ekorrar. Helt värdelös är förmågan kanske inte. Men ska man bekämpa organiserad brottslighet kanske man hade önskat sig något som kändes mer som en superkraft och lite mindre som en ett excentriskt drag hos en eremit som bor själv i skogen.

2. Bibleman

Hjälten som särskiljer sig genom att kunna hela Bibeln utantill. Verkligen en användbar egenskap om målet är att tråka ut motståndarna till underkastelse.

3. Color Kid

Den här unge superhjälten bekämpar brott med sin förmåga att ändra färg på vad som helst. Exakt hur detta är tänkt att hjälpa honom med någonting alls är inte helt klart. Bortsett från alla de där tillfällena när man möter någon vars svaghet är att skifta färg till grönt.

4. Arm-Fall-Off Boy

Hjälten som kan slita loss sina egna kroppsdelar och slå dem i huvudet på sina motståndare. Det känns nästan mer som ett handikapp än en superkraft? Men å andra sidan kallar ju folk ADHD för en superkraft, istället för en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, så man kan anta att all bets are off.

5. Zan

Zans tvillingsyster kan förvandla sig till vilket djur (inklusive mytologiska) som helst. Zan själv har den spektakulära förmågan att kunna förvandla sig själv till olika former av vatten. Det kanske låter som ett nerköp, men då behöver man veta att detta inkluderar vattnets alla tre former – vätska, gas och is. Och då skrattar man minsann inte direkt längre. Jayna kanske kan förvandla sig till en drake, men Zan kan ta formen av en snöboll. Så det är jämnt skägg

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.