Här är låtarna som kan bli årets sommarplåga 2017

Den är känd för att vara omöjlig att undgå. Den går på repeat på varenda uteställe, i butikerna, på radion – och ständigt i våra huvuden. Vi talar förstås om sommarplågan. Här är kandidaterna för 2017.

Sofia Börjesson  |  Publicerad 2017-06-06 08:17  |  Lästid: < 1 minuter
Blir det Justin Bieber eller Kendrick Lamar som står för årets stora sommarplåga?

Förra året var det kanske framför allt Justin Timberlakes hit Can’t Stop This Feeling! som gjorde sig värdig epitetet “sommarplåga”. Och vi minns såklart även tidigare års bidrag med värme: Macarena, Hej, hej Monica, Boten Anna, Bailando och The Ketchup Song är några av låtarna som vi en gång i tiden hatade att älska och kunde vartenda ord till.

Men vilken låt kommer att bli årets stora sommarplåga? Spotifys redaktörer har slagit sina kloka huvuden ihop och gjort djupdykningar i såväl sina egna listor som de internationella topplistorna för att besvara just den frågan.

– Sommaren bjuder i vanlig ordning på en blandad kompott med lokala favoriter men även internationella tungviktare som Selena Gomez och hennes senaste singel Bad Liar och Imagine Dragons Thunder som redan nu har välkomnats på topplistorna världen över, säger Shanon Cook, trendexpert på Spotify.

Spotify har tagit fram två listor, den ena med svenska artister och den andra med internationella artister. I slutet av augusti koras sommarens största hit, och det är inte helt omöjligt att det blir någon av dessa. Vi sätter våra pengar på Justin Biebers Despacito, vilken tror du på?

Sommarens största internationella hits:

Sommarens största svenska hits:

Förresten, du har väl inte missat att Liam Gallagher är tillbaka? Här kan du höra hans första sololåt!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 00:13