Hoppa till innehåll

Albin Ekdal: ”Fredrik Ljungberg har rätt konstiga kläder”

joel

Den 18-årige supertalangen Albin Ekdal, som debuterade i allsvenskan för Bromma­pojkarna i våras, har redan anpassat sig till den internationella fotbollskulturen. Han bränner en tredjedel av sin lön i klädbutiker. – Många fotbollsspelare är lite äldre och måste prioritera sin familj. Jag är ung och har inte så mycket annat än kläder att tänka på, … Continued

Den 18-årige supertalangen Albin Ekdal, som debuterade i allsvenskan för Bromma­pojkarna i våras, har redan anpassat sig till den internationella fotbollskulturen.

Han bränner en tredjedel av sin lön i klädbutiker.

– Många fotbollsspelare är lite äldre och måste prioritera sin familj. Jag är ung och har inte så mycket annat än kläder att tänka på, förklarar Albin Ekdahl sin modepassion.

Vid 14 års ålder tog han kommandet över sin garderob.

– Det var då mamma slutade bestämma…

Inte heller hans pappa – tv4-murveln Lennart Ekdal – förefaller ha något större inflytande över sin sons klädval.

Dagen för denna intervju är Albin Ekdal just hemkommen från en första readag på NK i Stockholm. I påsarna ligger en t-shirt från favoritmärket Filippa k, en piké från Ralph Lauren och ett Rykiel Homme-fynd.

– Jag blandar och ger. Ena stunden kan det vara lite finare kläder, andra gånger lite mer street. Jag gillar färg, men undviker ­krusiduller. Inte en massa halsband, smycken och skit. Mitt favoritplagg är en blå trench­coat från ­Tiger. Den kan man antingen klä upp sig i eller ha när man bara är ute med kompisar.

Du var rätt ung när du började shoppa på allvar. Hänger det några ungdomssynder i gardroben?
– Jag tar på mig vad jag själv tycker är snyggt. Om folk har invändningar säger jag att de inte fattar.

Vad tycker du som ung fotbollskille om David Beckhams klädstil?
– Han har snygga kläder, bra blandning. Men de där stora stjärnorna kan ta i lite för mycket. Fredrik Ljungberg har rätt konstiga kläder, tycker jag.

Vad tänker du själv köpa för kläder när du blir lika rik som honom?
– Automatiskt blir det väl så att man börjar köpa lite dyrare grejer, och slutar tänka på ekonomin. Men några drömplagg har jag inte upptäckt än.

Björn af Kleen

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.