Annons
Annons

Här är svenskarnas favoriter bland dejtingsajterna

Tinder vinner de svenska singlarnas hjärtan när det kommer till online-dejting, men förvånansvärt många vill inte leta efter kärleken på nätet alls.

Sofia Börjesson

På svenskarnas topplista över dejtingsajter hamnar Tinder, Match.com, Happypancake och Mötesplatsen. Foto: Shutterstock

På topplistan över dejtingsajter hamnar Tinder, Match.com, Happypancake och Mötesplatsen. Foto: Shutterstock

Varannan svensk anser att dejtingsajter inte är någonting för dem, och det är fler kvinnor än män som är skeptiska fenomenet. Men för de som ändå vill ut och pröva sin lycka i den digitala dejtingdjungeln är Tinder förstahandsvalet. Det visar en ny Novus-undersökning som har gjorts på uppdrag av Sveriges Annonsörer inför Alla hjärtans dag.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Tinder är framför allt populär bland de yngre användarna, i åldrarna 18 till 29 år. Om man istället frågar de som är mellan 30 och 49 år gamla är förstahandsvalet Match.com. Som starka treor hamnar Mötesplatsen och Happypancake, men även här är sajterna mer populära bland svenskar över 30.

Den äldsta målgruppen, 65-79 år, är fortsatt skeptiska mot dejtingsajter överlag, och hela 23 procent av de tillfrågade säger att de inte känner till någon av de nämnda sajterna.

För att komma fram till vilka dejtingsajter svenskarna föredrar har totalt 1018 intervjuer genomförts under den första veckan av februari i år. De som har deltagit i undersökningen är mellan 18-79 år gamla.

Svenskarnas favorit-dejtingsajter:

Fråga: Om du skulle använda en dejtingsajt – vilken av följande skulle du i första hand använda?

Tinder (13 %)
Match 5 %
Mötesplatsen 4 %
Happypancake 4 %
Badoo 1 %
Elitsinglar 1 %
50plusmatch 1 %
Edarling 0 %
Zoosk 0 %
Shake my world 0 %
Parship 0 %
Firstdate 0 %
Annan 1 %
Känner inte till någon dejtingsajt 14 %
Skulle inte använda någon dejtingsajt 41 %
Vet ej 15 %

Alla dejtingappar var inte med i undersökningen, till exempel den nya tjänsten Hater som för samman människor som delar hatobjekt. Här kan du läsa mer om appen. Och är du en av de som har använt Tinder alldeles för länge? Läs den här artikeln för att få svaret.

Annons

Dela (3)
TweetaLaddar