Hoppa till innehåll

Här är verklighetens hotell i nya säsongen av White Lotus

White Lotus säsong 2

Stjärnan på Sicilien som lyser starkast i White Lotus andra säsong.

Den mörka dramakomedin White Lotus var en av förra årets stora – och bästa! – tv-serieöverraskningar. Att sätta ett gäng rikingar med dysfunktionella relationer till varandra, och i vissa fall omvärlden, tillsammans på en ultralyxig hotellresort på Hawaii och samtidigt utforska ämnen som identitet och klass visade sig vara en hit. Inte minst tack vare den första säsongens mest minnesvärda karaktär – den Tom Selleck-mustaschbeprydda och galopperande galna hotellmanagern Armond.

De förmögna gästerna har anlänt till Sicilien för den andra säsongen av HBO-serien White Lotus. Foto: HBO

I den andra säsongen av White Lotus som hade premiär på HBO 30 oktober är det enbart Jennifer Coolidge kapitalstarka och stundtals förvirrade ålderskvinna Tanya och hennes nya man som återvänder av karaktärerna från säsong ett. Även den riktiga stjärnan i serien, den fiktiva hotellkedjan White Lotus, återvänder och den här gången checkar ett gäng täta amerikaner in på den premiumbetonade hotellkedjan i Sicilien. Att döma av det första avsnittet kommer skit än en gång att träffa fläkten.

Precis som i den första säsongen är det ett hotell från den femstjärniga hotellkedjan Four Seasons som är skådeplatsen. Den första säsongen spelades in på Four Seasons resort i Maui på Hawaii och i den nya säsongen har det anrika San Domenico Palace i den lilla orten Taormina på Siciliens östkust gjorts om till ett White Lotus-hotell.

En stor del av det första avsnittet i White Lotus andra säsong utspelar sig i middagssalen på San Domenico Palace. Foto: Getty Images

Seriens skapare Mike White hade först tänkt att andra säsongen skulle utspela sig i Davos-liknande alptoppsmiljöer med extremt förmögna konferensgäster. Inte olikt flera avsnitt ur annan succéserie från HBO, Succession. Men när herr White åkte på researchresa i Europa fastnade han för Taormina och Four Season-hotellet San Domenico Palace. Visuellt var det tillräckligt lyxigt för att passa som ett White Lotus-hotell, men White fastnade också för hotellets melankoliska känslan och bestämde sig efter att ha bott på hotellet för att den andra säsongen skulle kretsa kring relationer.

Från hotellet, som kanske inte helt överraskande ofta bokas för bröllop, har gästen panoramyvy över vulkanen Etna och Taorminas uråldriga grekiska teater. Ett standardrum kostar ungefär 10 000 kronor per natt och ska du knipa något av de finare rumme får du multiplicera det med åtminstone fyra.

Justin Trudeau, Emmanuel Macron, Angela Merkel och Donald Trump på G7-möte på San Domenico Palace under 2017. Foto: Getty Images

Hur mycket produktionen fick betala för att abonnera hela hotellet är oklart, under februari till april var hotellet nedstängt för gäster till följd av inspelningen.

Innergården på San Domenico Palace. Foto: Getty Images

De flesta av scenerna utspelar sig på hotellet, men produktionen valde att krydda inredningen genom att återskapa klassiska tavlor från området och sätta in de semi-läskiga skulpturerna som återkommer i White Lotus-gästernas hotellrum. Även skulpturerna är vanligt förekommande i Taormina och ses ofta på balkonger längs Siciliens östkust. Även karaktärernas klädsel går i italienskt tema – skådisarna är klädda i italienska lyxmärken såsom Gucci, Prada, Valentino, Dolce & Gabbana och Versace.

White Lotus andra säsong hade premiär 30 oktober. Varje söndag släpps ett nytt avsnitt.

Källa: Wall Street Journal.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.