Hoppa till innehåll

Detaljen i nya True Detective som får svenskarna att häpna

Tävlingen i att hitta roligast gömda detaljer i nya True Detective leds just nu av en tittare som lagt märke till en obskyr blinkning i den hyllade HBO-serien.

Efter gårdagens premiäravsnitt är det ingen överdrift att säga True Detective: Night Country just nu håller popkultursvärlden i ett järngrepp. Med så många ögon riktade åt samma håll kan man lugnt säga att internet är engagerat i en outtalad tävling att hitta flest gömda easter eggs. Och många fans har upptäckt en DVD med John Carpenters tidlösa skräckis The Thing väl synlig, vilket knappast är en slump med tanke på att även Night Country utspelar sig på en arktiskt forskningsbas.

En aningen konstigare detalj med svenskintresse har upptäckts av Jonas Cramby. I en scen med Jodie Foster i den nya säsongens första avsnitt finns ett DVD-fodral som sticker ut lite extra i en hylla bakom nämnda Fosters karaktär. Bland filmerna forskarna valt ut för att fördriva tiden i den isolerade miljön hittar vi nämligen Min store tjocke far från 1992, vilket får betraktas som något av en Rolf Lassgård-klassiker.

Så hur har filmen hamnat här? Dels kan den geografiska närheten kan vara en del av förklaringen, den här säsongen av True Detective är inspelad på Island. Den antagligen största förklaringen går dock att hitta om man scrollar i seriens IMDb-sida. I rollen som Set Dressing Assistant hittar vi nämligen svensken Niklas Edor Karlsson.

Och det är alltså sannolikt förklaringen till hur Rolf Lassgård hamnade på en forskningsstation i Alaska.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.