Annons
Annons

Om du är en badkruka i vanliga fall kan det vara en dålig idé att se det här. Vad som inte fick hända, hände: en haj gjorde entré mitt under en pågående surftävling.

Det var J-Bay Open i Sydafrika som blev scen för den ovälkomna gästen i söndags kväll. Den australiensiske surfaren Mick Fanning paddlade runt på sin bräda, framför tv-kamerorna, när en fena plötsligt dök upp i bild.

Annons

 

 

Efter attacken förklarade han händelseförloppet.

– Jag satt där och kände hur något hade fastnat i surfbrädans snöre, och jag började sparka för att få bort den. Jag slog honom på ryggen. Jag hoppade omedelbart bort, den fortsatte röra sig mot min surfbräda och jag sparkade och skrek. Jag såg bara fenor, jag väntade på tänderna.

Men det kom inga tänder. Fannings motstånd fungerade, hajen stack, Fanning blev upplockad av en räddningsbåt och tävlingen avbröts.

Här intervjuas han efter händelsen, märkbart skakad.

Men, visade det sig, det hade kunnat gå mycket värre. Ytterligare två hajar syntes till i området i samband med att tävlingen avbröts, uppger The Telegraph.

Mick Fanning räknas som världens tredje bästa surfare och har tagit hem världsmästartiteln tre gånger.

* * *

Läs också!

Coola vyer – Nu kan du klättra i USA:s vackraste nationalpark med Google Street View

Steg för steg: så gör du för att få Cristiano Ronaldos superkropp

Tips från PT:n – Smartaste frukosten när du vill träna i sommarvärmen

Annons

Dela (6)
Tweeta

Annons


Laddar