Här gör Metallica cover på Oasis “Don’t look back in anger”

Oasis låt har fått extra laddning för alla manchesterbor efter terrordådet i maj i år – i helgen spelades den på arenan där terrorattacken ägde rum.

Olle Arnell  |  Publicerad 2017-10-30 14:22  |  Lästid: < 1 minuter

När Metallica spelade på Manchester Arena i helgen, som en del av turnén Worldwired, fick konsertbesökarna höra låten som blivit något av en inofficiell stadshymn för Manchester efter terrorattacken på samma arena i maj i år.

När det hölls en officiell minnesstund för offren av terrorattacken den 22 maj under Ariana Grandes konsert stämde folksamlingen upp i en spontan och gemensam allsång av Oasis låt Don’t look back in anger.

– For the first time in my life, I was fucking speechless, sa Noel Gallagher om att Manchesterinvånarna sjöng just deras låt.

Oasis status i staden är givetvis skyhög, och numera är Don’t look back in anger en låt som invånarna har en extra känslosam relation till. Så när Metallica spelade låten under sin konsert var det många som fick gåshud, så även Lars Ullrich som la upp det här klippet.

Flera besökare förevigade numret, dessvärre med mer att önska av bild- och ljudkvalité, här är den bästa inspelningen vi hittat från besökarhåll.

Här kan du se klippet från minnesceremonin efter terrorattacken >

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 15:28