Här heilar U2:s Bono – hånar Jimmie Åkesson under spelning på valnatten

Under en spelning på valnatten i Paris hånade U2:s Bono Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson. Iklädd sitt alterego MacPhisto skriker han Åkessons namn och gör upprepade Hitler-hälsningar.

Joakim Almén | Foto: IBL & Youtube  |  Publicerad 2018-09-11 10:43  |  Lästid: 2 minuter

U2:s sångare Bono la ut texten om det svenska valet under en spelning i Paris – på valnatten. Som sitt onda, Jokern i Batman-påminnande, alterego MacPhisto står han framför en ansiktsförvrängande skärm och pratar om Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

– Jag är just tillbaka från Sverige. Jag visste inte hur mycket jag gillade svenskarna, långa blonda, blåögda… tråkiga, säger han och fortsätter.

– Men nu verkar det som att svenskarna börjar upptäcka sin ariska potential.

U2:s Bono hånade Jimmie Åkesson under en spelning i Paris under den svenska valnatten. Iklädd sitt onda alterego MacPhisto skriker han Jimmie Åkessons namn samtidigt som han gör upprepade Hitler-hälsningar.

Därefter upprepar Bono Jimmie Åkessons namn flera gånger samtidigt som han gör Hitlerhälsningen uppepade gånger och fortsätter.

– Jimmie Åkesson, jag gillar honom. Han har gjort så bra ifrån sig i valet idag, jag älskar val, jag älskar ballonger och jag älskar fester som spårar ur, säger han för att sedan jämföra Åkesson med Marine Le Pen.

– Ni fransmän gjorde min favorit, lilla Marine Le Pen besviken, jag är som fadern hon aldrig har haft. Men nu måste hon byta namn på sitt parti så att folk inte förstår att de inte gillar judar eller svarta. Jag sa till henne att du kan gömma dig mitt framför ögonen på oss, för det är när du inte tror på att jag finns som jag gör mitt bästa arbete.

Bonos clownsminskade och djävulshornsbeprydda karaktär MacPhisto har varit med sedan början av 1990-talet och introducerades för första gången 1992 under U2:s Zoo TV-turné.

Läskigt, minst sagt, och en tydlig markering från Bonos sida vad han tycker om Jimmie Åkesson och Sverigedemokraternas framgångar i det svenska valet.

Se videon när Bono hånar Åkesson och gör Hitler-hälsning här.

U2:s Bono som sitt alterego MacPhisto under 1990-talet.

Bono som sitt alterego MacPhisto under 1990-talet.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-09-11 11:00