Krogen i Stockholm trycker till Jimmie Åkesson – efter SD:s pizzabesök

SD:s partitopp har gjort det till en vana att besöka Omnipollos hatt på Södermalm i Stockholm, enligt öl- och pizzakrogen. Nu ger Söderhaket SD:s partiledare en ordentlig känga på Facebook.

Marlon Appelgren | Foto IBL  |  Publicerad 2017-09-05 16:39  |  Lästid: 2 minuter

Under måndagen fick pizza- och ölbaren Omnipollos Hatt på Södermalm besök av ingen annan än Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Baren ”tackade” sedan Jimmie genom att publicera ett inlägg om besöket på sin Facebooksida där väldigt många olika nationaliteter nämns som står bakom mikrobryggeriets öl och pizza. En tydlig anspelning på Sverigedemokraternas vilja att minska invandringen till Sverige.

Hi ?Jimmie, Thank you for coming by yesterday and experiencing first hand the product of an open society, where…

Posted by Omnipollos hatt on Tuesday, September 5, 2017

– Han har kommit flera gånger tillsammans med andra från partitoppen och Säpo-vakter, vilket gör hela besöket till en ganska stor grej i ett litet sammanhang då vår bar är rätt så liten och intim. Personalen blir ganska ställda varje gång han kommer och man märker att det tystnar lite i restaurangen. Vi tänker att det bara handlar om öl och mat.

Omnipollo är ett prisbelönt ölmärke som grundades av Henok Fentie och Karl Grandin 2011 och deras mikrobryggeri finns att besöka på Hökens gata 1A på Södermalm i Stockholm.

– Jag är bryggare i grunden och för mig hör det ihop med att man gör saker med folk över gränser. Så detta blir som en stor kontrast för oss på Omnipollos Hatt, då vi som jobbar här är personer från hela världen. Han är politiker, så det där får han tåla, säger Henok.

Enligt Sverigedemokraterna stämmer det att Jimmie Åkesson ”nyligen besökte Omnipollos hatt”, han ska ha varit där med ”några vänner”.

– Han åt dock ingen mat som jag sett att restaurangen påstår i sitt Facebookinlägg. Jimmie Åkesson föredrar kebabpizza framför pizza med dadlar och citron. Däremot avnjöt han en Extra porter från Buxton brewery, säger Mikael Eriksson som jobbar för Jimmie Åkesson på SD:s partikansli till Café.

I somras utsåg Café en av Omnipollos öler till att ha en av Sveriges snyggaste etiketter, läs mer om det här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 15:48