Hårda orden Buffon sa till domaren som fick honom utvisad

Den italienske målvaktslegendaren Gianluigi Buffons skitsäsong fortsätter.

Mikael Holm  |  Publicerad 2018-04-12 10:58  |  Lästid: 2 minuter

Efter att ha missat VM med sitt Italien efter kvalförlusten mot Sverige i höstas hade Buffon siktet inställt på ett enda mål: att vinna Champions League för första gången.

Inför onsdagens möte såg det tungt ut för Juventus som förlorade första matchen med 3-0 hemma, men de gjorde en heroisk upphämtning på bortaplan mot Real Madrid och såg ut att ta mötet till förlängning.

Buffon firade Ravelli-style när Juventus gjorde 3-0 och hade kvitterat mötet.

Men i sista övertidsminuten fick Real Madrid en straff och Juventusspelarna blev rasande och flockades kring domaren. Den italienska målvakten var den som var allra mest upprörd och aggressiv mot Michael Oliver och det hela slutade med att Buffon fick rött kort.

Men vad sa egentligen den italienske målvakten? En hel del, faktiskt.

1. "Dra åt helvete"

Buffon ska ha bett domaren Michael Oliver att dra åt helvete efter att han dömde straff till Real Madrid i sista övertidsminuten. Vissa uppgifter menar också att han ska ha sagt "go take a shit".

2. "Han har en soptunna till hjärta"

I en intervju med italiensk TV säger Buffon att Oliver inte har ett hjärta utan en soptunna där istället. Det kan verka hårt men man måste ge honom att han är vältalig i sin kritik.

3. "Om du inte pallar trycket och pressen i en match som denna kan du sitta på läktaren med din fru, dina barn, dricka din Sprite och käka dina chips"

Buffon får faktiskt rätt i detta i sommar. I och med att ingen engelsk domare blev uttagen för att döma VM i Ryssland får Oliver sitta på läktaren istället om han vill vara på plats under en match med stor press på domaren.

4. "En människa kan inte förstöra ett lags drömmar så där i en tveksam situation efter en makalös comeback"

Att den italienske legendaren är en känslomänniska vet vi ju och det visar sig verkligen i denna intervju, men borde verkligen domaren ta in ett lags drömmar i en sån situation? Så klart inte. Michael Oliver anser helt enkelt att det är straff – och då "är det straff".

Efter ett tag hade Buffon lugnat ner sig och när Cristiano Ronaldo, som satte straffen på övertid, gick förbi den mixade zonen samtidigt som Buffon blev intervjuad blev det ändå en fin stund.

Jäklar vad man gillar Buffon ändå!

Efter att Ronaldo satte straffen firades det ju såklart ordentligt i Real Madrid-lägret. Enligt vissa borde det ha sett ut ungefär så här.

ئاهەنگێرانی ریال مەدرید بە گۆڵەكە

Posted by Kurd Sport HD on Wednesday, April 11, 2018

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 12:59