Här är det bästa från HBO 2018

HBO släpper många nya serier under 2018. Här är de som verkar allra bäst!

Joel Linde | Foto HBO, IBL  |  Publicerad 2017-12-11 15:57  |  Lästid: 3 minuter

Precis som Netflix släpper HBO massor av nya serier och säsongspremiärer under 2018. I december 2017 fick vi bland annat både Knightfall och Gunpowder och under 2018 kommer ytterligare en serie för den som gillar mystik och klingande svärd på de brittiska öarna. Dessutom återvänder Jim Carrey till rutan i en ny serie; vi får en interaktiv serie av Steven Soderbergh som låter tittare välja vilken karaktär hen vill följa, och vi får flera efterlängtade säsongspremiärer.

Här är de bästa serierna på HBO under 2018!

The Chi (8 januari)

Black lives matter-rörelsen är mer aktuell än någonsin och i ljuset av den är The Chi en mycket vältajmad serie om att bli myndig och växa upp i South Side i Chicago, ett område som ofta pekas ut som mindre välfungerande. Starka historier om livet i områden där droghandlare och kriminella gäng har mer makt än polisen, och barnen lär sig att titta åt andra hållet när något skjuts framför deras ögon. Exekutiv producent är Lena Waithe som fick en Emmy för sin roll och samproduktion av andra säsongen av Netflix-serien Master of none, som rankas som en av de allra bästa på streamingtjänsten. Trailer härThe Chi är ett måste 2018!

Britannia (19 januari)

Det är ingen hemlighet att HBO har haft enorm framgång med Game of thrones, och det känns lite som att det försöker ge sina tittare mer av samma vara. Deras serier Gunpowder och Knightfall har vissa mer eller mindre tydliga likheter, och nu kommer ytterligare en serie som faktiskt verkar ha ännu mer gemensamt med GoT. Britannia utspelar sig under tiden då Roms imperialistiska armé försöker krossa Britannias keltiska präster, som säger sig ha kontakt med det andliga.

Mosaic (23 januari)

Det finns alltid två sidor av ett mynt. HBO:s serie Mosaic ämnar vara den första serien som låter tittaren välja vilken sida av myntet hen vill se. Genom en app kan tittaren själv vilja vilka personer eller storylines som ska följas, och sedan jämföra historien de får berättad med den som berättas linjärt på HBO. Att serien handlar om ett mystiskt mord med flera misstänka verkas passa formatet utmärkt. Skapad av Steven Soderbergh och Casey Silver.

I slutet av 2017 kom de omtalade serierna Gunpowder och Knightfall på HBO. Läs mer om dem här!

Here and now (februari)

En serie skapad av Alan Ball som även ligger bakom succéerna Six feet under och True blood, vilket bör vara skäl nog att ge den här serien en chans. En dramaserie om en familj sammansatt av mamma, pappa, ett biologiskt barn och tre adoptivbarn från Vietnam, Somalia och Colombia. Med Tim Robbins och Holly Hunter i två av huvudrollerna. Trailer här.

Barry (våren 2018)

https://www.youtube.com/watch?v=Qc5WOUt5NRE

Detta är både en HBO originalproduktion och en av de serier som vi håller allra högst på listan. Bill Hader är en av USA:s roligaste komiker med otaliga klassiker från Saturday night live och strålande roller i bland annat Forgetting Sarah Marshal, Ice age och Supersugen. Här spelar han en avdankad torped som får nya drömmar om Hollywood under ett jobb i Los Angeles.

Kidding (datum ej fastställt)

Jim Carrey har uppmärksammats en hel del på sistone för sina smått obegripliga utspel om att det inte finns något jag, eller annat djupt som de flesta av oss har lite svårt att greppa. Nu är han aktuell i en serie av Showtime som kommer sändas på HBO under 2018, där det känns som att rollen på något sätt är en spegelbild av honom själv. Kidding är en serie om Mr. Pickles, en ikon inom barn-tv. Men när hans eget privatliv rasar samman finns det inga sagor eller karaktärer som kan hjälpa honom genom krisen.

I Kidding återförenas Carrey med regissören för den hyllade filmen Eternal sunshine of the spotless mind, Michel Gondry.

Westworld (säsong 2, våren 2018)

Westworld var en av 2016 års mest omtalade serier och efter den blodiga säsongsavslutningen är vi väldigt redo för säsong två.

The handmaid’s tale (säsong 2, april 2018)

Även den futuristiska dystopin The handmaid’s tale återvänder med sin andra säsong under 2018, faktiskt redan i april!

Och nej, Game of Thrones säsong 8 finns inte med på listan eftersom den har premiär först 2019.

Se även vilka serier vi ser mest fram emot på Netflix under 2018! Eller vilka aktuella serier som kritikerna rankar som allra bäst!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-01-09 13:52