Hoppa till innehåll

HBO Nordic blir snart HBO Max – får större utbud och sänkt pris

En man sitter i en stol
Robin Åberg

Sänkt pris, bredare utbud och hyfsat färska filmpremiärer är några av nyheterna när HBO strömlinjeformar.

Övergången från HBO Nordic till HBO Max har varit på gång ett tag nu och idag presenterades till slut ett exakt lanseringsdatum samt lite mer om vad vi kan vänta oss av streamingtjänsten. HBO Max har funnits i USA sedan förra våren och nu ska det alltså bli samma tjänst även på denna sida av atlanten.

Under det kommande månaderna kommer HBO Max att skeppas ut till 27 länder i Europa, och vi i Sverige står först på tur. Tisdagen 26 oktober ändrar HBO loggan stil från svartvit till mer färgglad på svenska tv-apparater, men det är såklart inte den enda förändringen.

Pengar talar heter det och en av de större skillnaderna är att priset för tjänsten sänks. Förutom årsabonnemanget där användarna får 12 månader till priset av åtta sänks månadskostnaden från 109 kr till 89 kr. Nya HBO-användare kommer även kunna ta del av ett introduktionserbjudande som aviseras innan lanseringen.

Bakom HBO står WarnerMedia och det betyder att allt som produceras under Warners paraply (genom b.la. TNT, TBS, CNN, DC, New Line, Cartoon Network och Adult Swim) kommer finnas tillgängligt på HBO Max. Framförallt kommer Warner Bros.-filmer att finnas tillgängliga att strömma 45 dagar efter den svenska biopremiären. Som exempel har Matrix Resurrections premiär 22 december vilket borde betyda att den kommer gå att strömma 5 februari.

Bland de W.B-filmer som kommer finnas tillgängliga från lanseringsdagen hittar vi bland annat Godzilla vs. Kong, Dunkirk och Sagan om Ringen. Eftersom Warner även äger DC kommer superhjältefilmer som Joker och Zack Snyder’s Justice League också gå att se via HBO Max. Sen har vi förstås alla serier (däribland nya säsongen av Curb Your Enthusiasm) och ett knippe europeiska produktioner.

Förutom priset och det lite bredare innehållet ska HBO Max även erbjuda ”en helt ny, global teknisk plattform med förbättrad strömningsupplevelse och nya funktioner”. Låter det lockande är det bara att skriva in 26 oktober i kalendern och göra sig redo för långsittning i soffan.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.