Så blir streamingtjänsten ”Max” – HBO och Discoverys nya hem

House of the Dragon och streamingtjänsten Max.

När nya streamingtjänsten Max lanseras 21 maj blir det med mer än dubbelt så mycket innehåll som i dag finns på HBO Max.

Joakim Almén | Foto: Warner Bros. Discovery  |  Publicerad 2024-03-21 16:35  |  Lästid: 2 minuter

HBO Go, HBO Now, HBO Nordic och HBO Max, kär streamingtjänst har haft många namn genom åren och nu har Skatteverket äntligen godkänt Warner Bros. Discovery-ägda HBO:s senaste namnändring. Skämt åsido, men visst har det varit lite rörigt på namnfronten senaste decenniet för streamingtjänsten HBO?

Den nya streamingtjänsten heter Max och kommer att sy ihop Discovery och Euroports innehåll med HBO Max dito, och vi Sverige är bland de första länderna i Europa som får ta del av den globala streamingtjänsten.

21 maj är det alltså premiär för Max, som under sommaren bland annat kommer att erbjuda nya säsongen av House of the Dragon (premiär 17 juni), en sprillans ny dokumentärserie om Benjamin Ingrosso (premiär 21 maj) och allt ifrån de olympiska spelen i Paris som kickar igång med invigningen 26 juli.

Andra säsongen av ”House of the Dragon” får premiär på nya streamingtjänsten Max. Foto: HBO

Enligt Warner Bros. Discovery kommer Max att erbjuda ”mer än dubbelt så mycket innehåll som för närvarande finns tillgängligt på HBO Max” och befintliga HBO Max kunder kommer att få behålla sin tittningshistorik när HBO Max förvandlas till bara Max.

”Vi är glada att kunna tillkännage lanseringen av vår nya globala streamingtjänst Max i Norden. Max samlar hyllade titlar som House of the Dragon och Wonka, med ikoniska sportevenemang som Olympiska spelen i Paris 2024 och Allsvenskan, tillsammans med nya storsatsningar som This is Benjamin Ingrosso och älskade lokala tittarfavoriter som Superstars, Jeopardy!, Över Atlanten. Med innehåll som sömlöst sammanförs från våra plattformar och lokala tv-kanaler förenade på en och samma plats blir Max en verklig game-changer. Vi är väldigt förväntansfulla inför att snart kunna erbjuda denna optimala upplevelse, och mer därtill, på Max”, säger Christina Sulebakk, Managing Director & EVP Nordics, Warner Bros. Discovery.

Huruvida den nya streamingtjänsten Max verkligen blir en ”game changer” återstår att se. Hittills har inga priser kommunicerats, men Warner Bros. Discovery meddelar att det kommer att finnas ett gäng olika innehållspaket och abonnemang:

  • Baspaket med reklam
  • Standardpaket
  • Premiumpaket
  • Sporttillägg

Streamingtjänsten Max har släpps 21 maj i Sverige och Norden.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-03-22 10:00