HBO, Viaplay och Netflix bästa filmer och serier att se över jul

Årets bästa film-och seriehögtid är här. Vi har listat de bästa filmerna och serierna du kan se på Netflix, HBO och Viaplay under julen.

Joel Linde  |  Publicerad 2017-12-22 16:11  |  Lästid: 3 minuter

Vintern är överlag en tid på året då vi brukar bli extra sugna på att göra saker som… inte är utomhus. Till exempel dra på oss raggsockorna och borra ner oss i soffan till en bra film eller serie.

Och som tur är brukar vi också få lite extra tid till just sådant under jul- och nyårsveckorna. Vi har kollat igenom utbudet på Netflix, HBO Nordic och Viaplay för att tipsa om nyheter som du borde ta dig tid att se under ledigheten!

Netflix

Manhunt Unabomber

Mellan 1978 och 1995 utförde en man flera terrorattentat i USA och den här serier följer FBI-utredarna och poliserna som försökte stoppa honom. Serien har redan haft premiär och har toppbetyg på Rotten tomatoes. Den första serien du borde börja med, enligt undertecknad!

Bright

Netflix mest påkostade originalfilm någonsin har bland andra Noomi Rapace, Joel Edgerton och Will Smith i huvudrollerna, och ser ut att vara lite av en mix mellan Star Wars, Femte elementet och Matrix. Filmen har kostat i runda slängar 100 miljoner dollar och har framställts som Netflix försök att göra en riktig så kallad Blockbuster. Här kan du läsa om vilka recensioner Bright har fått.

Rotten

Det finns många exempel på framgångsrika och uppmärksammade dokumentärer som undersöker olika aspekter av matindustrin. What the health, Food Inc. och Supersized me, för att nämna några. Den här originalproduktionen i sex delar spårar matens ursprung och upptäcker att vi många gånger inte har någon aning om vad det är vi stoppar i oss. Och frågan är om vi vill veta. Premiär den 5 januari 2018.

Kolla in alla andra serier på Netflix, betygsatta av kritiker. Här kan du också se allt det bästa som kommer under 2018!

HBO

Kopps

Absolut ingen ny film, men en film vi gärna ser igen! Sissela Kyle, Torkel Petersson och Fares Fares är myspoliser på vishan och precis vad vi behöver i julhelgen! Finns nu på HBO Nordic!

Kon-Tiki

Den norska vetenskapsmannen Thor Heyerdahl ville bevisa att peruaner var de första att befolka Polynesien i Stilla havet. För att göra det behövde han ta sig från Peru till ögruppen på en bambuflotte – en resa som tog 101 dagar.

Det är en äventyrsfilm med Gustaf Skarsgård i en av rollerna och den belönades med en Oscarsnominering 2012. Heyerdahl gjorde själv en dokumentär av sin resa, som ägde rum 1947, och den filmen gav honom en Oscar för bästa dokumentär. (Den är en timme lång och finns att se gratis på Vimeo.) Båda är klart sevärda för den äventyrslystne och historieintresserade!

Smilf

https://www.youtube.com/watch?v=bg8lF5n1W7k

Hur gör en 20-nånting kvinna med ett litet barn att ta hand om för att gå vidare efter att pappan till barnet är ute ur bilden? Serien har fått bra betyg och är just nu en av de mest populära på HBO Nordic.

För dig som gillar Star Wars finns de sex första filmerna att streama på HBO! Här hittar du alla nyheter som kommer under 2018 på HBO!

Viaplay

Road to the NHL Winter Classic

2008 spelades den första Winter Classic i det här formatet och det blev en omedelbar framgång. Vi får följa båda lagen som efter fyra ”bakom kulisserna”-avsnitt, där vi får lära känna spelarna (bland annat Henrik Lundqvist i år), möts i utomhusmatchen Winter Classic. Formatet har varit en enorm succé sedan starten och i år får vi följa New York Rangers och Buffalo Sabres. Matchen med stort m spelas sedan på nyårsdagen. Kan också ses på nhl.com.

LA LA LAND

En film med många musikaliska inslag om livet som aspirerande skådespelare i Hollywood. LA LA LAND belönades med hinkar av Oscars 2016 och mycket mysigare julfilm än så här hittar du inte!

Office Christmas Party

Säga vad man vill om amerikanska one liner-filmer med tema supa och ligga, men ibland är det just vad vi vill ha. Den här med Jennifer Aniston, Jason Bateman och TJ Miller är faktiskt helt rätt för mellandagarna!

Fler tips på filmer och serier:

8 julfilmer som är så usla att de är sevärda

21 nya och klassiska julfilmer som får dig i rätt stämning

Här är det bästa från HBO 2018

2018 ser ut att bli ett fantastiskt år på Netflix

Kritiker rankar alla Netflix originalproduktioner – från sämst till bäst

9 bästa tv-serierna som har premiär i oktober – på Netflix, HBO och SVT

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-12-30 16:54