Hoppa till innehåll

21 nya och klassiska julfilmer som får dig i rätt stämning

Thowe Wagner Larsson

Nästan varje år tillkommer nya julfilmer. Vi har samlat klassiska titlar som Ensam hemma och Tomten är far till alla barnen med några nya som Office christmas party och A wish for christmas.

Här är 21 härliga julfilmer att se:

1. Office christmas party (2016) 

En stor julfest ska säkra ett avtal med en klient och därmed rädda företaget – men festen går inte riktigt som planerat…

2. A perfect christmas (2016)

Det nygifta paret tar emot deras familjer över julen och tanken är att allt kommer att bli perfekt. Men hon är gravid och han har precis fått sparken.

3. A wish for christmas (2016)

Sara Thomas står sällan upp för sig själv men efter att ha blivit bestulen på en idé på jobbet önskar hon en chans av tomten att äntligen stå upp för sig själv. Tomten accepterar hennes önskan men hon har bara 48 timmar på sig att faktiskt göra det.

4. All I want for christmas (1991)

Hallie och Ethans föräldrar har skilt sig och deras mamma är påväg att gifta om sig. När Hallie träffar Tomten är hennes enda önskan att hennes föräldrar ska bli tillsammans igen.

5. The Holiday (2006)

Amanda från USA och Iris från England är trötta på killproblem och vill fly julstressen. De bestämmer sig för att byta hus under ett par veckor men upptäcker snart att kärlek finns där man minst anar det…

Klicka här för att ta reda på vilken streamingtjänst som har din favoritfilm.

the-holiday-film-2016

6. Love Actually (2003)

Här följer vi flera sammankopplade personer runt om i England som var och en har sina egna problem och kärlekstrubbel under de sista veckorna innan julafton.

7. Angel in the family (2004)

De två döttrarna har aldrig riktigt kommit överens men när deras sörjande far drabbas av en stroke tvingas de bo och samsas under samma tak. Pappan, som aldrig riktigt kommit över att hans fru och döttrarnas mamma har gått bort, önskar sig bara en sak till jul. Att deras mor ska komma tillbaka för en sista julafton…

8. Bad Santa (2003)

Willie har som vana att jobba som jultomte på olika varuhus ihop med sin vän Marcus. Men den här julen har de något annat i kikaren, nämligen att råna samtliga butiker på självaste julafton.

9. Die Hard 2 (1990)

Polisen John McCane sitter på flygplatsen och väntar på sin frus flygplan när plötsligt en grupp terrorister intar flygplatsen. Det verkar som att John McCanes julafton även detta år blir förstört… Var beredd på action!

10. Tomten är far till alla barnen (1999) 

Sara bjuder på julafton in sina exmakar och deras familjer till att fira jul med henne och hennes nya sambo Janne. Under festens gång råkar Janne avslöja för en av gästerna att han låtit sterilisera sig, något samtliga förutom Sara snart får reda på. När Sara meddelar att hon är gravid igen blir det därför en väldigt märklig stämning.

11. Jack Frost (1998)

Jack Frost är pappan som aldrig kan hålla sina löften. När han dör i en bilolycka återvänder han året efter som en snögubbe och försöker få en chans att en sista gång ställa allt till rätta.

Klicka här för att ta reda på vilken streamingtjänst som har din favoritfilm.

jack frost julfilm

12. Julfritt (2004)

När dottern reser bort över jul bestämmer sig Luther och Nora Frank att hoppa över allt julfirande för att istället åka på semester. Dessvärre kommer dottern hem oannonserat vilket leder till att de måste fixa julfirandet ändå – och det leder till kaos…

13. Kan du vissla Johanna? (1994)

Lilla Berras högsta önskan är att lära sig vissla. När hans vän Ulf berättar om sin morfar inser Berra att han egentligen saknar en morfar. De båda bestämmer sig för att leta efter en morfar på ålderdomshemmet och där finner de farbror Nils som gärna ställer upp som låtsasmorfar.

14. Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton (1975)

14-åriga Karl-Bertil ser upp till Robin Hood och när han under sitt jobb på postens paketavdelning letar upp dyra julklappar som rika människor skulle få smusslar han undan några varje gång för att sedan dela ut till de fattiga.

15. Ensam hemma (1990)

Lilla Kevin blir kvarglömd hemma när resten av familjen åker på semester över jul. Under tiden de är bortresta försöker två klumpiga tjuvar göra inbrott – men Kevin är smart och får på egen hand tjuvarnas inbrottsförsök att misslyckas.

16. Ett päron till farsa firar jul (1989) 

Pappa Clark W. Griswold försöker få till en riktigt lyckad, amerikansk jul men misslyckas gång på gång. Det är inte lätt när det är svårt!

17. Crown for christmas (2015)

Allie blir sparkad från hennes tidigare jobb som städare på ett ståtligt hotell i New York. Motvilligt tackar hon ja till ett nytt jobb som privatlärare till en ung flicka. Det visar sig att flickan är från en förmögen familj som faktiskt lever i ett stort slott i Europa.

18. The christmas gift (1986)

När frun och mamman dör bestämmer sig pappan och dottern för att åka på semester över julen till ett litet samhälle i Chicago. Föga visste de att byborna älskar jul och tror på mirakel.

19. En underbar jävla jul (2015)

Paret Simon och Oscar väntar barn tillsammans med sin vän Cissi. Deras familjer vet ingenting än och paret planerar att berätta detta under julafton. Men en julafton blir sällan som man tänkt sig…

20. Elf (2003)

Lilla Buddy Hobbs kryper av misstag in i tomtens julklappssäck en julafton. Han växer upp bland nissar i tomteverkstaden men inser i vuxen ålder att han inte alls hör hemma där. Han återvänder till New York för att leta efter sin familj men livet i storstaden är inte riktigt vad Buddy är van vid.

21. Grinchen (2000)

I den lilla byn är julen den största högtid som finns. Alla älskar julen – förutom Grinchen. Ett år bestämmer han sig för att förstöra julen för alla byborna och klär ut sig till tomte. Allt som har med julen att göra ska Grinchen förstöra. Men julen kan göra mirakel även med cyniska monster.

Vill du se någon av filmerna men vet inte vilken streamingtjänst som visar den? Klicka här den supersmarta tjänsten som berättar var filmen finns att se!

God filmjul!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.