8 julfilmer som är så usla att de är sevärda

Börjar julklassikerna kännas lite gamla? Här är åtta julfilmer som är så dåliga att de nästan måste ses.

Malin Ny  |  Publicerad 2017-11-23 10:31  |  Lästid: 3 minuter

Julen närmar sig och många samlas framför klassiker som Elf, Love Actually och Ensam Hemma. Pliktskyldigt ska väl tilläggas, för det regnar inte direkt Oscar-statyetter över julfilmer och sällan ställs det högre krav än att filmerna ska ge julkänsla, innehålla en tomte och lite rött och vitt här och där.

Däremot är vissa filmer med jultema värre än andra. Här är åtta julfilmer som är så dåliga att de aldrig borde ha sett dagens ljus.

Santa With Muscles (1996)

Hulk Hogan blir i Santa with muscles jagad av poliser, byter om till tomtekostym och slår av misstag i huvudet vilket resulterar i att han tror sig vara den riktiga tomten. Samtidigt försöker en ond miljonär ta över ett barnhem i syfte att få tag på de magiska kristallerna som är placerade där. Han skickar torpeder dit, vilket the Hulk försöker förhindra. Det räcker nog så.

IMDb-betyg: 2,4

Saving Christmas (2014)

 

Kirk Cameron kände sig för tre år sedan manad att återinföra ett kristet budskap i juletid, och resultatet blev Saving Christmas där han i 80 minuter i stort sett bara predikar. Filmen har fått det imponerande låga betyget 1,5 på IMDb, vilket gör den till den näst sämsta filmen i historien enligt sajten.

IMDb-betyg: 1,5

Elves (1989)

Elves är julfilmen med extra allt. Här hittar du bland annat en tomte som är skapad genom avel med en oskuld och nazistiska älvor, nynazistiska vetenskapsmän, häxor som hatar julen och skumma älvdockor.

IMDb-betyg: 4,1

Surviving Christmas (2004)

Den här filmen borde egentligen fungera – skådisar som Ben Affleck, Christina Applegate och James Gandolfini medverkar. Tyvärr är den cringe från början till slut. Jobbiga och irriterande företagsledaren Drew Latham, spelad av Affleck, har tröttnat på att fira jul ensam och hyr en familj över julhelgen. Han börjar bråka med familjen och… ja, mer handling än så bjuds vi inte på i den här feelbad-filmen.

IMDb-betyg: 5,3

Silent Night, Deadly Night 2 (1987)

Slasherfilmerna Silent Night, Deadly Night handlar om syskonen Ricky och Billy som såg sina föräldrar bli mördade av en tjuv i tomtedräkt som barn. I båda filmerna, men speciellt i tvåan, ser vi ett skådespeleri som i bästa fall kan kallas överspelat och en bunt scener som inte verkar ha någon koppling alls till varandra. En scen måste du dock se, och det är virala Youtube-favoriten Garbage Day.

IMDb-betyg: 3,5

Santa´s Slay (2005)

Wrestlingstjärnor och jul verkar vara en sällsynt dålig kombination. Här spelar ex-wrestlaren Bill Goldberg en tomte som egentligen är satans son och som har tvingats dela ut julklappar i tusentals år efter att ha förlorat ett vad. När vadet ”går ut” går han tillbaka till den onda sidan.

IMDb-betyg: 5,4

Santa Claus Conquers the Martians (1964)

I Santa Claus conquers the martians kidnappar Mars-bor jultomten på grund av att det inte finns någon på Mars som kan ge julklappar till barnen. Trots att filmens omslag lockar med att vi får se ”Martians Kidnap Santa!” och ”Earth Kids Meeting With Martian Kids!” blir det som väntat platt fall av det hela.

IMDb-betyg: 2,5

Jack Frost 2: Revenge of the Mutant Killer Snowman (2000)

Den första Jack Frost-filmen, inte att förväxla med filmen Jack Frost med Michael Keaton i huvudrollen, är en skräckkomedi som handlar om en snögubbe som är seriemördare. Ettan är usel i sig, men tvåan är om möjligt flera nivåer sämre, och ser ut att ha blivit ihopsnickrad på en lunchrast.

IMDb-betyg: 3,8

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-11-27 16:19