Skip to content

Helgens godaste drink: Bourbon-drinken Scofflaw

Scofflaw drink och Emil Åreng
Joakim Almén

I veckans avsnitt av bartenderproffset Emil Åreng och cocktailkonnässören Måns Herngrens podd ”Kafe Café” får du inte mindre än fyra högklassiga drinkrecept på Bourbon-drinkar.

Har du ett intresse för dryck med alkohol i – ett intresse som i att inte nödvändigtvis enbart konsumera den berusande etanolen? Bra. Då torde Cadierbarens stjärnbartender tillika Cafés dryckesredaktör Emil Åreng och filmregissören snedstreck cocktailnestorn Måns Herngrens podcast Kafé Café vara något för dig.

I veckans avsnitt provar duon fyra drinkrecept som är lätt bortglömda i Bourbon-/Rye-träsket. En av dessa är drinken Scofflaw, en sorgligt nog bortglömd cocktail som härstammar från den amerikanska förbudstiden under 20-talet, som du kan göra (hyggligt) enkelt hemma. Här följer receptet.

Drinkrecept: Scofflaw

Ingredienser:

  • 50 ml Buffalo Trace
  • 10 ml Torr Vermouth
  • 12.5 ml Sockerlag 7.5 ml
  • Citronjuice
  • 3 stänk Angostura Orange

Hela avsnittet av Emil Åreng och Måns Herngrens dryckespodd Kafé Café hittar du nedan. Trevlig helg, och skål!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.