Har du ett intresse för dryck med alkohol i – ett intresse som i att inte nödvändigtvis enbart konsumera den berusande etanolen? Bra. Då torde Cadierbarens stjärnbartender tillika Cafés dryckesredaktör Emil Åreng och filmregissören snedstreck cocktailnestorn Måns Herngrens podcast Kafé Café vara något för dig.
I veckans avsnitt provar duon fyra drinkrecept som är lätt bortglömda i Bourbon-/Rye-träsket. En av dessa är drinken Scofflaw, en sorgligt nog bortglömd cocktail som härstammar från den amerikanska förbudstiden under 20-talet, som du kan göra (hyggligt) enkelt hemma. Här följer receptet.
Drinkrecept: Scofflaw
Ingredienser:
- 50 ml Buffalo Trace
- 10 ml Torr Vermouth
- 12.5 ml Sockerlag 7.5 ml
- Citronjuice
- 3 stänk Angostura Orange
Hela avsnittet av Emil Åreng och Måns Herngrens dryckespodd Kafé Café hittar du nedan. Trevlig helg, och skål!