Hoppa till innehåll

Så gör du Årengs maxade drink Skinny Bitch med twist

En drink

I senaste avsnittet av Café Åreng gästas Emil Åreng av Christin Kashou. Tillsammans blandar de drinken Skinny Bitch med twist. Här är receptet.

Veckans avsnitt av Café Åreng spelades som vanligt in i Umeå på Facit Bar, som drivs av Cafés dryckesredaktörs Emil Åreng. Gäst i avsnittet är Christin Kashou, vinnare av Sveriges mästerkock 2021 och som nu driver restaurangen Vineriet.

Christin gillar verkligen den kalorisnåla drinken Skinny Bitch, som i vanliga fall bara innehåller vodka, sodavatten och lite lime. Men som den sång- och dansman Emil Åreng kan han inte hålla sig från att sätta twist på den klassiska drinken.

Så, i drinken Twistad skinny bitch får vodkan sällskap av röd vermouth och en blandning av lika delar äppel- och rabarbersirap. Det speciella här är att allt blandas i en twist & sparkle-flaska som gör hela rasket kolsyrat, fast med mindre bubblor än andra maskiner.

Så gör du Årengs Skinny Bitch med twist

Ingredienser:

  • 20 cl Ogin Barley Vodka
  • 10 cl Röd Vermouth från Spriteriet
  • 5 cl Äppelsirap
  • 5 cl Rabarbersirap
  • 20 cl Vatten

Så gör du:

  1. Häll alla ingredienser i en twist & sparkle-flaska.
  2. Kolsyra!
  3. Öppna försiktigt och häll upp i highball glas med is.
  4. Let’s twist again!

Twist & sparkle finns att köpa en googling bort och ger dina drycker massor av små fina bubblor.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.