Henke Lundqvist om OS-peppen, pappalivet & nya superkontraktet

Häromveckan skrev han ett nytt kontrakt med New York Rangers värt 400 miljoner kronor. I morgon kommer Cafés stora julnummer – med Henrik Lundqvist på omslaget. Per Bjurman har åkt skytteltrafik mellan USA och Sverige med supermålvakten inför hans mest avgörande säsong någonsin. – Det här är det viktigaste kontraktet i min karriär, säger Lundqvist […]

Publicerad 2013-12-18 11:05  | Lästid: 2 minuter |

Häromveckan skrev han ett nytt kontrakt med New York Rangers värt 400 miljoner kronor. I morgon kommer Cafés stora julnummer – med Henrik Lundqvist på omslaget. Per Bjurman har åkt skytteltrafik mellan USA och Sverige med supermålvakten inför hans mest avgörande säsong någonsin.

– Det här är det viktigaste kontraktet i min karriär, säger Lundqvist till Café. Jag går in i det som ska vara min prime, och beroende på längden kan det mycket väl bli mitt sista.

Henke lägger även ut texten om revanschlusten inför OS i Sotji (”senast spelade vi bra i tre matcher och sedan var det plötsligt slut”) och sin avsmak för de kritiserade ryska antigaylagarna.

– Att de 2013 inte har kommit längre i sin syn på alla människors lika värde är tragiskt, säger Lundqvist – som sedan länge är engagerad i You Can Play (en nordamerikansk kampanj mot homofobi i idrottsvärlden).

– För mig är det naturligt att alla ska ha samma chans oavsett bakgrund eller läggning. Det handlar om respekt.

Lundqvist berättar dessutom om sitt nya liv som pappa – han och frun Therese fick dottern Charlise ifjol – och hur hans inställning till idrottskarriären har förändrats av det.

– Det har förstås öppnat nya perspektiv. Inte bara att jag blir glad av att se henne – det finns inte tid att gå och älta hockey jämt heller.

* * *

Läs hela den tiosidiga intervjun i nya numret av Café. Det finns i butik i morgon, men är tillgängligt för iPad redan nu. Bilderna på Henrik Lundqvist togs av Pierre Björk.

Dela på Facebook
Tweeta