Henrik Schyffert om kärleken: ”Går inte att vara ihop med någon som inte är rolig”

”Att gifta sig med Pär Nuder eller Lasse Lagerbäck, det kan inte vara kul”, säger Henrik Schyffert i en ny intervju med Café.

Markus Thunberg | Foto Andreas Kock och IBL  |  Publicerad 2017-03-14 11:04  |  Lästid: 2 minuter

Henrik Schyffert, 49, ger sig i april ut på en turné med sin nya show Var inte rädda. I en exklusiv intervju med Malena Rydell för Café berättar påven inom svensk humor om skilsmässan, livskrisen och hur ett nytt politiskt Sverige vuxit fram.

2012 gick Henrik Schyffert och frun Bea Uusma skilda vägar och han är numera ihop med komikern Nour El Refai, 29. När Café möter honom har han precis kommit hem från en kärlekshelg i Paris med Nour  – där de ”åt och drack som Ludvig XIV och kejsar Nero”.

Hur är självförtroendet i relationer nu?

– Mycket bättre! Relationer tål så mycket mer än man tror. Jag var jävligt rädd att min och Beas relation skulle gå sönder utan att riktigt veta vad som skulle kunna hända som var så himla hemskt. Jag pallade upp och räddade och försökte justera och parera så det skulle hålla. Och samtidigt som jag höll på med det jobbade jag också jättemycket och sabbade alltihop. Och så fick jag åka hem och rädda det genom att vara extremt övernärvarande på ett kanske nästan jobbigt sätt. Då fick jag backa igen.

– Jobbet var så jävla viktigt då. Det var bara nästa grej och nästa grej hela tiden. Det är som ett spelberoende: om jag bara får låna 1 000 spänn av dig så kommer jag att vinna så att jag kan betala av alla skulder. Om bara SFI säger ja till det här manuset, då kommer jag att kunna skriva hela sommaren och då kommer vi att kunna… Jobbigt att vara ihop med en sån snubbe. Sån var jag.

Nour El Refai under Grammisgalan 2017.

Hur länge har du och Nour varit ihop?

– Tre–fyra år. Sen efter skilsmässan, nån månad efter det.

Nour El Refai är också ute på turné i vår, med en personlig humorshow, den hyllade En komisk depression.

– Man behöver ju inte jobba med samma grej, men att vara ihop med någon som inte är rolig, det går ju inte. Att gifta sig med Pär Nuder eller Lasse Lagerbäck, det kan inte vara kul.

– Men det är ju jävligt bra att man vet att tre timmar innan jag ska på scen så behöver jag bara säga att "jag har tre timmar kvar". Då fattar hon precis hur det är. Det är praktiskt. Och så hjälper vi varandra med skämt, det är jättekul. Jag skriver åt henne och hon skriver åt mig. Hon tänker helt annorlunda än jag.

Hur då annorlunda?

– Hon har mycket mer gestaltandetänk eftersom hon är skådisutbildad. Jag snöar mer in på roliga referenser.

Märks det att det är stor åldersskillnad?

– Nej, det gör det inte, för hon är lite för smart för sin ålder och jag är lite för dum för min.

Läs hela intervjun med Henrik Schyffert här eller i Cafés magasin. 

Aprilnumret 2017 av Cafés magasin.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-02 22:49