Ginfavoriten Hernö släpper färdigmixad cocktail på flaska

Hernö Gin färdigmixad cocktail på flaska.

Hernö släpper 864 färdigmixade flaskor med en twist på en svensk drink från 1800-talet.

Joakim Almén  |  Publicerad 2023-02-15 10:39  |  Lästid: < 1 minuter

Att släppa färdigmixade cocktails verkar vara det nya heta för svenska ginfavoriter. Förra året lanserade Stockholms Bränneri ett fyrpack med färdigblandade cocktails på burk. Hernö Gin, som Cafés dryckesredaktör nyligen utsåg till Sveriges bästa gindestilleri, vill inte vara sämre.

Forra året kom den första färdigmixade cocktail på Hernö-flaska och nu är det dags för en tredje smakvariant. Den här gången handlar om en twist på en cocktail som funnit sedan slutet av 1800-talet.

”Bijou är en klassisk cocktail som skapades i slutet av 1800-talet av Harry Johnson. Namnet Bijou kommer av kombinationen av tre juveler i receptet: Diamanten gin, emeralden grön Chartreuse och rubinen söt vermouth”, berättar Magnus Ernstsson, destillatör på Hernö Gin.

”Vi tycker att Bijou är en fantastisk cocktail som förtjänar att komma fram i rampljuset och vi vill introducera den för fler, därför har vi valt att lansera vår drickfärdiga cocktail B!jou som är baserad på vår Hernö Dry Gin. Det här är ju också syftet med hela serien Hernö Gin Cocktails”, tillägger han.

Hernö B!jou släpps i begränsad upplaga om 864 flaskor i Systembolagets beställningssortiment onsdagen 1 mars. Flaskan rymmer en halvliter, har en alkoholprocent på 39, räcker till drygt sju cocktails och kostar 445 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-02-15 10:41