Vilken är snyggaste modeboken och hur bär du upp vita jeans? – Daniel Lindström reder ut

Man i vita jeans, modebok och Daniel Lindström.

Varje månad svarar Cafés modechef Daniel Lindström på läsarfrågor. Den här gången tipsar Lindström bland annat om chelseaboots i mocka och snygga skinnkavajer.

Daniel Lindström  |  Publicerad 2020-03-25 11:55  |  Lästid: 3 minuter

1. Bästa modedokumentären?

NEXT IN FASHION

Fråga: Jag behöver filmtips om mode, vilka är dina favorit­dokumentärer? /Anna Haglund

Svar: Jag är extremt förtjust i Dior and I som handlar om designern Raf Simons tid hos det anrika franska modehuset. Grät när jag såg den! Annars kan jag rekommendera Next In Fashion på Netflix, där talangfulla designers tävlar om en stor prischeck och framtida uppdrag.

2. Variera kostymgarderoben?

Fråga: Jag har tre olika kostymer – svart, grå och marinblå – som jag varvar på jobbet. Nu har jag tröttnat lite på dem men är ju fortfarande ”fast” i en dresscode på jobbet. Hur kan jag variera min jobbuniform? /Johan Lundh

Svar: Införskaffa en rutig kavaj! Det finns massor av fina ute i butik den här säsongen. Du kan använda den som en udda kavaj till några av dina andra kostymbyxor. Rutan kommer att pigga upp!

3. Hur bär jag upp vita jeans? 

Fråga: Vita jeans ser alltid så snyggt ut på bild, men när jag väl ska prova ett par känner jag mig obekväm direkt. Har du några tips för hur man bär vita jeans på bästa sätt? /Pontus Sjöberg

Svar: För det första ska man hitta en rak modell, vita jeans som sitter tajt mot benet är verkligen inte snyggt. Matcha byxorna med en blå jeansjacka eller stickad tröja i grått eller beige. Använder du svart överdel till vita jeans blir kontrasten för stark.

4. Var hittar jag en skinnkavaj?

Fråga: Jag är i desperat behov av en skinnkavaj. Vilka märken ska jag satsa på? Obs, inget skämt. Axel Lundman

Svar: Skinn är jättestort i modebilden nu. Många varumärken har bikerjackor och skinnbyxor, -skjortor och -kavajer i kollektionerna. Adnym har en fin skinnkavaj i sortimentet, liksom Vetements och Alyx.

5. Vårens bästa sko?

Fråga: Jag behöver nya skor som funkar både till jeans och kostym. Är trött på sneakers och vill ha något mer vuxet. Tips, tack! /Erik Lindblad

Svar: Jag rekommenderar klassiska chelsea­boots, gärna i mocka. Om du tar hand om dem på rätt sätt kommer de att hålla i många år. Den skomodellen passar till i stort sett alla outfits.

6. Färg på rocken?

Fråga: I vår har jag tänkt investera i en fin ytterrock i ull som jag kan använda året runt. Jag kan dock inte bestämma mig för vilken färg jag ska välja. Vad är mest användbart enligt dig? /Max Björklund

Svar: När det gäller rock är svart, grå eller mörkblå det givna valet. Jag har dock alltid tyckt att kamel är allra snyggast, eftersom den färgen är så elegant och att man inte använder den så ofta annars. Kamel + grått är en superkombo!

7. Stiligaste solskydden?

Fråga: Äntligen är det vår, vilka solglasögon tycker du att jag ska köpa den här säsongen? De får gärna vara rätt klassiska i modellen. /Tom Petersson

Svar: Jag älskar franska A.P.C:s nya version av Persols modell 649, en båge som ursprungligen togs fram till Turins lokförare 1959. Det är ikoniska solglasögon som nu fått en modern uppdatering.

8. Snyggaste modeboken?

Fråga: Min pojkvän fyller år i påsk och jag vill köpa en fin coffee table-bok till honom, gärna någon som handlar om design, inredning, mode eller fotografi. Har du några tips? /Josefin Karlsson

Svar: Fotografen Peter Lindberghs (1944–2019) utställning Untold Stories förbereddes före hans död men ska öppna nu i sommar på Kunstpalast i Düsseldorf. Bokförlaget Taschen har samlat fotografierna i en helt ny bok som är superfin.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-03-25 12:06