Historiska tabben – fel film får pris för bästa film på Oscarsgalan

Du hade en uppgift!

Joel Linde  |  Publicerad 2017-02-27 08:12  |  Lästid: < 1 minuter

Det kanske allra största priset under Oscarsgalan, det för bästa film, blev något av en besvikelse för alla inblandade.

Först läste Warren Beatty och Faye Dunaway, stjärnorna från kultfilmen Bonnie and Clyde, upp succéfilmen La La Land som vinnare. Hela gänget samlade ihop sig, gick upp på scenen under ovationer och en efter en tackar de sina nära och kära. Alla var glada, förutom – får man förmoda – det fåtal personer som i denna stund visste att fel film hade tilldelats priset. Men mitt under ett av talen blir förvirringen påtaglig och snart kommer det fram att ett misstag har skett. Det är inte La La Land som vunnit, det är Moonlight. Det tar dock ett tag att övertyga alla om att den nya informationen inte är ett skämt.

Detta är otroligt smärtsamt. Se själva – men det är inte slut där! Historien fortsätter efter klippet.

Warren Beatty förklarar att han av misstag hade läst kortet för bästa kvinnliga huvudroll som tidigare hade gått till Emma Stone i La La Land, därför blev han förvirrad. Men när Emma Stone senare pratar med pressen förklarar hon att det förmodligen inte var den sanna förklaringen.

"Jag höll i mitt "best actress"-kort under hela den tiden så jag förstår inte vad det där var för en förklaring," säger hon.

[socializer-facebookembed href="https://www.facebook.com/Variety/videos/10154319820092197/"]

Vad det var som faktiskt hände är alltså ännu lite oklart, men särskilt lyckat var det inte.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:27