Hoppa till innehåll

H&M:s herrdesigner tipsar om 4 plagg du behöver i vinter

Tom Cehlin Magnusson

Den flerfaldigt prisbelönade Andreas Löwenstam på H&M plockar ut sina favoriter i vintersortimentet. Hoodien är ett nyckelplagg när man ska mixa sportigt mode med en formell stil.

Andreas Löwenstam är årets designer 2016 när Café delar ut Cafés Stora Modepris 2016, han får priset för sitt arbete med H&M:s herrkollektioner. Andreas Löwensam tipsade under torsdagskvällen Cafés läsare och H&M:s kunder om hur du bäst mixar sportigt mode med en uppklädd höststil.

– Vi skandinaver gillar ju praktiskt mode, uniformsmodet och sport är stort just nu, tillsammans med formellt och dressat. Mixa gärna detta tillsammans, säger Andreas.

Vi lät Andreas Löwenstam plocka ut sina fyra favoriter ur H&M:s vinterkollektioner.

Hoodie

andreashoodie

– Hoodien har smugit sig tillbaka, i all sin enkelhet är den ett av säsongens viktigaste plagg. I höst känns det som ett plagg man vill använda till allt, hela tiden. Vi ser väldigt mycket utveckling kring hoodien just nu, det är ett plagg jag till och med tycker att man till och med kan bära till fest. Den här hoodien är gjord i en färg jag kallar ”ostron”.

Parkas utan luva

andreasparka

– En marinblå parka i nylon med inspiration från ett klassiskt uniformsplagg. Känns som en superprodukt till hösten med en lätt vaddering. Vi valde att göra en enklare variant utan huva, just för att kunna ha hoodie till.

Stickad tröja

andreasknit

– Den här tröjan är egentligen en enkel stickad tröja men den har lite hårigt garn, vilket gör att den känns intressant och lite lyxigare. Lite mindre basic, lite roligare.

Bomber

andreasbomber

– Bombern är ju egentligen inte ett nytt plagg men, den har verkligen seglat upp som ett måste i killgarderoben igen. Den här funkar till allting, en sådan här med en hoodie och ett par svarta jeans så är man säker genom hela hösten och hela vägen in i våren.

Plaggen som Andreas valt ut finns tillgängliga i butik nu. 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.